Putin'den flaş açıklama: Erdoğan'la birlikte...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kritik Türkiye ziyareti öncesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Putin'den flaş açıklama: Erdoğan'la birlikte...
Putin'den flaş açıklama: Erdoğan'la birlikte...
GİRİŞ 20.11.2014 00:25 GÜNCELLEME 20.11.2014 07:18
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık ayı başında Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ilişkilerde yeni ufuklar arayacaklarını açıkladı.

ERDOĞAN İL BİRLİKTE YENİ UFUKLAR ARAYACAĞIZ

Kremlin Sarayı'nda aralarında Türkiye'nin yeni Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım'ın da bulunduğu güven mektubu sunulması seremonisinde yaklaşan Türkiye ziyaretine değinen Putin, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aramızda çok yakın diyalog mevcut. Aralık ayında Türkiye'de yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için Ankara'ya geldiğimde ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için birlikte yeni ufuklar arayacağız" dedi.

Türkiye ile Rusya arasında yılda bir defa yapılan ve iki ülke liderlerinin başkanlık ettiği Üst Düzey İşbirliği Konseyi beşinci dönem toplantısının Ekim ayında yapılması planlanmıştı. Ancak toplantı iki tarafın mutabakatı sonucunda Aralık ayına ertelendi.

Ukrayna'da yaşanan hadiselerden sonra Putin ile Erdoğan arasında gerçekleşen telefon konuşması dışında ikili Ankara'da ilk defa bir araya gelerek görüşecek.

Konsey toplantısının ana gündemini oluşturan ikili ekonomik konular yanı sıra Ukrayna krizi, Kırım'ın Rusya tarafından ilhakı, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin de geniş biçimde masaya yatırılması bekleniyor.

YORUMLAR 22
  • bence 9 yıl önce Şikayet Et
    mustafa ismin dışında bence sen de yukarıdan aşağıya laf kalabalığısın. Osman Öztürk 1. sen de 2. sin ama biraz daha gayret edersen onu da geçecek gibi görünüyorsun.
    Cevapla
  • cem 9 yıl önce Şikayet Et
    bencede haklısınız enerjiüssüdiye birzamanlar ceyhan rotardamdiye bişeyvardı sanırım bununda faliyete gecebilir büyük bi yatırım olmasılazım saygılarımla allah yar ve yardımcımız olsun tüm islam aleminin
    Cevapla
  • muhammed 9 yıl önce Şikayet Et
    Mahmut Emir kardes katilyoruz evet ustad hak soylemis dinsiz bir millet yasayamaz
    Cevapla
  • ismail serin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir söz var komsu komsunun kulune tobragina muhtacdir diye onbin kilometre de neyabdigi beli olmayan hem yuzune gulen hemde arkadan isiran munafiklarlan olmaktansa rusyayilan olmak daha iyidir mutefikmis öyle mutefik allah nasil bilirse öyle yabsin nasil darbe vurabilirim diye pusuda bekliyor örnekleriylen ortada.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Çinden alacağımız füzeler ne oldu bu arada?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor