Davutoğlu-Barzani toplantısında tercüme şaşkınlığı

Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile Erbil'de bir araya geldi ve ortak bir basın toplantısı düzenledi.

GİRİŞ 21.11.2014 11:05 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:20
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yle gerçekleştirdiği basın toplantısında Kürtçe tercüme şaşkınlığı yaşandı.

"SEN TÜRKÇE'YE ÇEVİRECEKSİN"

Toplantı sırasında bir Kürt gazetecinin Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Peşmergelerin eğitimi ve Kobani’ye gönderilen birliklerle ilgili sorduğu Kürtçe soruyu, tercümenin yanlışlıkla Kürtçe çevirmesi Başbakan Davutoğlu ve salondakilerin gülmesine neden oldu. Tercümenin Kürtçe çevirisi sırasında müdahale eden Davutoğlu tercümana, “Sen Türkçe’ye çevireceksin. Ben biraz Kürtçe anlıyorum” dedi.

YORUMLAR 16
  • Ali Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Fatih isimli arkadaş o söylemler sadece nefret yaratır lütfen birbirimizi sevelim Yunus'un deyimiyle yardandan ötürü.
    Cevapla
  • Muhammedi Kul 9 yıl önce Şikayet Et
    Yerküredeki hangi kıtada, hangi ülkede, hangi kavimde, hangi şehirde, hangi ailede, hangi ana-babanın çocuğu olarak, siyah ırktan mı beyaz ırktan mı, erkek mi kadın mı, zengin mi fakir mi doğma konusunda kendi tercihini kullanan bir insan var mı? Biraz daha zihin egzersizi yapmaya
    Cevapla
  • Fatih Orkun ÇEÇEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Salon kahkahalara boğulmuş başbakanı zor duydum.
    Cevapla
  • Memed 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazı yazarken çoğu kes tuhaf yorumlara tepki duyduğumdan yazı yazıyorum. Ama bugün helal olsun dedim yorum yapanlara, farklılıkların bu ülkede beraberce ve huzur içinde yaşaması çok güzel. Bence asıl Anadolu değerleri bunlardır ve bu saygı sevgi değerlerimizi artırırsak bölgeye de barış gelir. Hepinize saygılar.
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    ben kimsenin kahkaha attığını görmedim. kısa bir video zaten başbakanımız tercümanın hatasını düzeltmiş. salondakiler kahkahaya boğuldu gibi bir başlık olmamış :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı