Caferi, Türkiye'den yardım istedi

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, IŞİD konusunda Türkiye’den silahlanma ve eğitim dahil her türlü desteği beklediklerini söyledi.

Caferi, Türkiye'den yardım istedi
Caferi, Türkiye'den yardım istedi
GİRİŞ 21.11.2014 14:54 GÜNCELLEME 21.11.2014 14:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Caferi, Kuzey Irak Petrol konusunda yaşanan krizin çözülmesi için de 24 Aralık tarihini verdi. A Haber’e konuşan Bakan, yeni dönemde Türkiye ile ilişkilerin gelişmesi konusunda temiz bir sayfa açtıklarını ifade etti.

‘TÜRKİYE’DEN YARDIM BEKLİYORUZ’

Şu anda biz IŞİD tehdidi ile karşı karşıyayız. Komşu ve dost  ülkelerimizden her türlü desteği kabul edecek durumdayız.  İki ülke arasında işbirliği yapılması lazım ki Türkiye bölgede çok önemli.  Bugün güvenlik kapısıdır. Çünkü Türkiye, IŞİD tehlikesini giderebilecek önemli bir yer tutuyor.’

Eğitim, silahlandırma, malzeme olabilir. Her şeye ihtiyacımız varken dost ülkelerden bunu bekleyebiliriz.

‘ORDUMUZ MEZHEPÇİ BİR YAPIDA DEĞİL’

İsviçre hariç tüm dünyada ordu vardır. Bütün ülkelerin tehditlere karşı koyması gerekiyor. Ordunun mezhepçi yapıya sahip olduğu savı doğru değildir. Bir mezhepin sahipliğinde değil devlet organları gibi denge vardır. Nasıl bakanlıklarda varsa orduda da vardır. Ne hepsi Müslüman ne Sünni ne Şii ne de Araptır. Bu şekilde olması lazım.

‘SORUNLARI ÇÖZMEK İSTİYORUZ’

Biz buna bakıyoruz. Sanıyorum ki her iki ülkenin de yararına olacak.  24 Aralık tarihinde bir heyet Türkiye’ye gidecek.  İki ülkenin Dışişleri Bakanları konuşacak ve bu heyetin yapacağı görüşmelerde aramızda bulunan dosyalar gündeme gelecek.  Sorunları çözüp hepsini aktifleştirmek istiyoruz.

Ekonomik, ticari, güvenlik düzeyinde aynı zamanda iki ülke arasında askıda kalan sorunların giderilmesi noktasında olumlu gelişmeler kaydetmek istiyoruz. Irak Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve yeni bir sayfaya başlamak, geçmişi geçmişte bırakmak bizim açımızdan önemli.

YORUMLAR 4
  • FATSALI 9 yıl önce Şikayet Et
    kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez
    Cevapla
  • MUSA 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Caferi iyi adama benziyor. Denge olması lazım 72,5 milletin olduğu bir coğrafyada.
    Cevapla
  • ard dra 9 yıl önce Şikayet Et
    adam olun canimizi yeyin
    Cevapla
  • müslim 9 yıl önce Şikayet Et
    bu adamalrda hayır yok. yüzlerinde hayır yok.. kendilerinde hayır yok...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı