Duhok Valisi Davutoğlu'nun öğrencisi çıktı

Başbakan Davutoğlu'nun AFAD kampı ziyareti esnasında Duhok Valisi karşıladı.

GİRİŞ 21.11.2014 17:35 GÜNCELLEME 21.11.2014 17:51
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Çok büyük acılar çektiğimiz aşikar. Ancak Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesi, bu tarihi sınavdan başarılı bir şekilde geçmiştir. İnsanlık adına bu mağdur ve mazlumlara kucağını açmıştır" dedi.

Davutoğlu, Irak'ın Duhok kentinin Zaho ilçesinde, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yaptırılan Bersiva Çadır Kampı ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce beni karşılayan Irak Kürdistan Bölgesi yetkilileriyle, bakan arkadaşlarıma ve bir zamanlar öğrencim olan, şimdi ise Duhok Valisi olan Ferhat Etruşi'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

DUHOK'A İLK ZİYARET

Başbakan olduktan sonra Duhok'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiği anlatan Davutoğlu, "Bu ziyaret, birçok açıdan bizim için çok önemlidir. Başbakan olarak Irak ve Kuzey Irak'a yapmış olduğum ilk kapsamlı ziyarettir" ifadesini kullandı.

"ÖĞRENCİMİ DUHOK'TA VALİ OLARAK GÖRMEM BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Daha önce Erbil ve Bağdat'a birçok defa gelmiştim. Ancak ilk defa Duhok'a geliyorum ve Duhoklu tüm kardeşlerimi muhabbetle selamlıyorum. Tabi iki yıllar sonra bir öğrencimi, Duhok'ta Vali olarak görmem beni çok mutlu etti. Kendisi o zaman da çok iyi vaatler veriyordu. Ancak şimdi bir Vali olarak onu görmek beni çok duygulandırdı."

Davutoğlu, Irak'ta, olaylar yaşandığı zaman hemen harekete geçtiklerini ve bir AFAD ekibini hemen görevlendirdiklerini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"BU SINAVDAN TÜRKİYE VE IRAK KÜRDİSTAN BÖLGESİ GEÇMİŞTİR"

"Bizim kültürümüzde kapımıza gelene kimlik sormak diye bir şey yoktur. Geçmişi ve mezhebine bakılmadan yardım eli uzatılır ve gereken ne ise yapılır. Çok büyük acılar çektiğimiz aşikar. Ancak Türkiye ve Irak Kürdistan Bölgesi, bu tarihi sınavdan başarılı bir şekilde geçmiştir. İnsanlık adına bu mağdur ve mazlumlara kucağını açmıştır."

"DAVUTOĞLU'NUN ÖĞRENCİSİYİM"

Öte yandan Duhok Valisi Ferhat Etruşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Malezya'da Başbakan Davutoğlu'nun master öğrencisiydim" dedi.

DAVUTOĞLU'NA ATAK'LAR EŞLİK ETTİ

Başbakan Davutoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterlere yerli üretim ATAK helikopterleri de eşlik etti. Ziyaretin sonunda Davutoğlu ve beraberindekiler, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterle Irak'tan ayrıldı. Davutoğlu'nun, Şırnak'a hareket ettiği öğrenildi.

YORUMLAR 26
  • mesud 9 yıl önce Şikayet Et
    evet öğrencisi idi önce yekgirtu daha sonra pdkli oldu para
    Cevapla
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    bu ateş bence türkiyeye sıçrayacak bizde etnik yapı da var türkiyede kan gölü olur yakında
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    bugün ortadoğu kan gölüne döndü libyada para dağıttılar libyada da işid var suriyeye silah dağıttılar suriyede ölüm var tecavüz var,şehir merkezlerimizde dilenen insanları ağını bunlar öddeyecek inşallah
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    allah artık bunları başımızdan def eylesin atatürk gibi,menders gibi,karaoğlan ecevit gibi fatih gibi kanuni gibi insanlar gelsin
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    allah tüm mazlumları korusun atatürkü düşünseydi davut yurtta sulh dünyada sulh ikisi birbirinine mecbur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Alçakça anlaşmayı duyurdu!