Türkiye ziyareti öncesi Rusya'ya sert sözler

ABD Devlet Başkanı Yardımcısı Joe Biden, "ülkesinin Kırım'ın Rusya'ya ilhakını tanımadığını ve hiçbir zaman tanımayacağını" ifade etti.

Türkiye ziyareti öncesi Rusya'ya sert sözler
Türkiye ziyareti öncesi Rusya'ya sert sözler
GİRİŞ 22.11.2014 00:02 GÜNCELLEME 22.11.2014 08:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ülkedeki temasları çerçevesinde Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Joe Biden, “Ben, açık ve net söylüyorum. ABD, Rusya'nın işgalini ve Kırım'ın ilhakını tanımadı ve tanımayacaktır” ifadesini kullandı. Biden, ABD'nın diğer ülkeleri de söz konusu yasadışı ilhakı tanımaması için ısrar edeceğini kaydetti.

Biden, ayrıca seçimlerin ardından parlamentoya giren partilerin en kısa zamanda hükümeti kurması gerektiğini dile getirirken, “Hükümet, haftalar değil, birkaç gün içerisinde kurulmalı. Ukrayna halkı ile danışılarak yapılması öngörülen reformlar devam ettirilmelidir” ifadesini kullandı. Biden, Ukrayna yönetiminin ülkede gerçekleştirilecek ekonomik reformlara önem vermesi gerektiğini kaydetti.

Devlet Başkanı Poroşenko da doğudaki sorunun çözümüne yönelik görüşmelerde Minsk formatının daha uygun olduğunu, bu konuda Joe Biden ile mutabık kaldıklarını kaydederek, bu çerçevede Minsk Anlaşması'nın kilit maddelerinin hayata geçirilmesinin sağlanabileceğini dile getirdi. 

Poroşenko, Minsk mutabakatının esas maddeleri olan "ateşkesin sağlanması, askerleri geri çekerek güvenli bölgenin oluşturulması, sınırda güvenliğin ve kontrolün sağlanması, askeri araçları ve ağır silahları geri çekilmesi, Ukrayna yasalarına uygun olarak yapılacak yerel seçimlerin düzenlenmesi yoluyla siyasi diyaloğun en kısa zamanda başlatılması gerektiğini" vurguladı. 

Petro Poroşenko, ayrıca Biden ile yaptığı görüşmede öncelikli olarak, güvenlik ve savunma, enerji ve mali yardım meselelerinin ele alındığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile aramızı bozmaya geliyor, kovun şunu gitsin...
    Cevapla
  • Türkiye-Rusya 9 yıl önce Şikayet Et
    bu meselenin açık ve net bir gerçek olduğunu düşünüyorum.abd israil hariç hiç bir ülkenin müttefiki değildir.Sadece ve sadece kendi çıkarları için hareket eder ve müttefiğim dediklerinide mandası gibi görür,sömürür.Biz Rusya ile askeri ve ticari alanlardaki faaliyetlerimiz maksimum seviyede tutup suriye ve benzer meseleleri rusya ile halletmeliyiz.abd ve ab suriye gibi pkk gibi her meselede bizi batırmaya,yaralamaya gayret etmektedir.
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamların herşeyi hinlik üzerine kurulu.Rusya ya mesajı Türkiye den veriyor.Bir Türkiye Rusya yakınlaşması işlerine gelmiyor çünkü.
    Cevapla
  • FATSALI 9 yıl önce Şikayet Et
    vicdansızlar filisinde,suriyede,mısırda,neler oluyor öteden gel, Afganistan'ı, Irak'ı sözde güvenliğin!! için işgal et. Ukraynayı karıştır, sokak savaşlarını destekle, teröristleri silahlandır, iç işlerine karış......sonra da demokrasi-özgürlük nutukları at.
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin artık uzun vadedeki planları tutmuyor..artık zaman değişti ABD her istediğini yapamıyor yaptıramıyor...havlamasıda gayet normal...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!