Irak Türkiye'den onu istedi!

Irak Başbakanı Haydar Abadi’nin, Bağdat ziyareti sırasında Davutoğlu'ndan önemli bir talebi olduğu iddia edildi.

Irak Türkiye'den onu istedi!
Irak Türkiye'den onu istedi!
GİRİŞ 22.11.2014 03:09 GÜNCELLEME 22.11.2014 05:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Abadi’nin, Bağdat’ı ziyaret eden Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’dan Türkiye'de ikamet eden ve mahkemece arananların teslim edilmesini istediği öne sürüldü. 

Londra merkezli Şark El Awsat gazetesinin haberine göre, listede aranan eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi de bulunuyor.

''BEN SUÇ İŞLEMEDİM'' 

Haşimi, isminin listede olup olmadığını konusunda bilgi sahibi olmadığını belirterek, "Ben herhangi bir suç işlemedim. Eski Başbakan Nuri Maliki’nin Sünni liderlere yönelik başlattığı operasyon kapsamında bu suçlar bana isnat edildi" dedi. Haşimi, Türkiye’nin bu talebine uymayacağını umut ettiğini söyledi.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Maliki hükümetini etnik gerilimi artırmak, yolsuzluklara imza atmak ve mezhepçilik yapmakla suçluyordu.  

İDAMA MAHKUM EDİLDİ
 
Haşimi, 19 Aralık 2011'de Bağdat Havaalanı'nda gözaltına alınmak istendi. Suçlama 'korumalarına bazı hükümet yetkililerini öldürmeleri için para verdiği' iddasıydı.

9 Eylül 2012'de hakkında idam kararı verildi. Haşimi, önce Katar'a, oradan Suudi Arabistan'a gittikten sonra, son olarak Türkiye'ye geldi. 

Mayıs 2012'de ise kırmızı bülten yayımlandı. O dönem Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da iade edilmeyeceğini söylemişti.

YORUMLAR 1
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Haşimi şimdi yandın ! Suudi'ye kaç ancak orada korunursun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer