Erdoğan ve Davutoğlu hedefine ulaşıyor

Farkında mısınız bilmiyoruz ama Türkiye son günlerde müthiş bir diplomasi trafiği yaşıyor.

Erdoğan ve Davutoğlu hedefine ulaşıyor
Erdoğan ve Davutoğlu hedefine ulaşıyor
GİRİŞ 25.11.2014 09:50 GÜNCELLEME 25.11.2014 09:51
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Ömer Süt’ün haberi

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Köşk’e çıkmadan önce sıkça bahsettiği, daha sonra da hem Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabine ekibi hem de AK Partililer tarafından devam ettirilen ‘Yeni Türkiye’ söylemi bugünlerde karşılık buluyor. Son günlerde yaşadığımız diplomasi trafiği ise bunun bir göstergesi… 

Dünyanın gözü kulağı Türkiye’de” desek herhalde yanıltıcı olmaz. Neden mi? 

MERKEZDE TÜRKİYE VAR

2002 yılından bu yana 'Yeni Türkiye’yi inşa etmeye çalışan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündemi belirlenen Türkiye’ imajını yıkarak ‘Gündem belirleyen Türkiye’yi oluşturmak için çaba sarf ediyor. Asya, Avrupa ve Afrika’da söz sahibi olmak isteyen Türkiye, diğer ülkelerin de odağı olmuş durumda. 

ÖNCE BİDEN VE PAPA SONRA PUTİN 

Dünyanın iki büyük küresel gücü ABD ve Rusya Türkiye’ye önem veriyor. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyareti; Katolik dünyasının manevi lideri Papa Francis’in 30 Kasım'da Ankara’ya gelecek olması oldukça önemli. Dünyadaki dengeler ve ekonomi açısından önemli bir güç olan Rusya’nın lideri Vladimir Putin ise 1 Aralık'ta yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyinin toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelecek. 

PUTİN'İN 10 BAKANLI TÜRKİYE ÇIKARMASI 

Putin Türkiye’ye gelirken yanına 10 bakanını da alacak. Eğer Türkiye ile Rusya arasında bir anlaşma olup somut bir adım atılırsa Doğu Avrupa ve Ortadoğu’nun dizaynında yeni gelişmeler olabilir. Olası bir Türkiye-Rusya işbirliğinde ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere köşeye sıkışabilir. 

YENİ TÜRKİYE İNŞA EDİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Asya, Avrupa ve Afrika’ya yaptığı ziyaretler ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önce Avustralya sonra ise Erbil ve Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaretler ‘Yeni Türkiye’nin rolü açısından kritik bir yerde duruyor. Başbakan Davutoğlu’nun bir sonraki durağı ise Yunanistan olacak. 

ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU EL ELE

El ele vererek küresel anlamda Türkiye’yi dünyada söz sahibi yapmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, yavaş yavaş, hedefine ulaşırken ‘Yeni Türkiye’yi de dünyaya kabul ettirmeye çalışıyorlar. 

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 45
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    Ula Resul , niçun isminu soyaduni yazmaysun gizlene gizlene söyleme diyeceguni , rahat ol ben buyum demelisun, korkmadan adam gibi , adam kendi ismuni ve soyaduni yazmaya korkay ve bizi sinamaya kalkay , lahana yedunmu Resul , inanamayrum yememissun , simdi üzüldüm saga , zavalli dedun kime dedun niye dedun , örçün nedur , matematik'ten biraz anlayrum senin hayal gücün sifirlanmistur , bildummi Resul efendi ! Osman kardesum sana laf atmamistur sana ne oli Resul , zavalli filan sözler , Resulu efendinin aklun'dan akil fiskiri , siz ancak asaglamayi iyi bilirsiniz Resul bey , hasa Allah cc. demi hayal , senin hayal gücüni anladuk
    Cevapla
  • Trabzonlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Dostlarim ne de güzel hayaller kurmussunuz :) maalesef dediklerinize katilmiyorum.Bu hainler bizi cumhuriyet tarihi boyunca hep sömürdüler. Kapali kapilar ardinda ne planlar yapildi bunu hic bir zaman bilemeyecegiz.Rabbim hepimizi korusun.
    Cevapla
  • ATİLLA ZEYBEK 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yolunuzu açıketsin ülkemizin istikbali için sizi başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • yeni TÜRKİYE 9 yıl önce Şikayet Et
    BEN SİZE ŞUNU DEYİM AKIL BALİ OLMAK BİLGİDEN VE İLİMDEN GEÇER BİR ŞEYLERİ OKUMADAN BİLMEDEN YORUM YAPMAK ACİZ İNSAN KARAKTERİDİR BU ÜLKEDE BAZI ŞEYLER DEGİL ÇOGU ŞEYLER DEGİŞMEKETE VE DEGİŞTİRİLMEKTE BUDA GURUR VERİCİ BENCE TEKNOLOJİ OLARAK TABİKİDE İLERLERDE OLMAMIZ GEREK FAKAT SÜTÜ MAYALAMAZSANIZ YOGURT OLMAZ ALLAH BİZİ VE TÜM İSLAMI KORUSUN DEVLET OLKİ CİHAN KALASIN CİHANDA KALKİ DEVLET VAR OLASIN HAYIRLI AKŞAMLAR...
    Cevapla
  • isim 9 yıl önce Şikayet Et
    İş bilenin, kılıç kuşananın. Böyle iş bilen yetenekli yöneticiler olduğu sürece Türkiye çok daha güzel günler görecek inşaAllah. 100 yıllık uykudan ve kabustan uyanıyor Türkiye.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar