Cemil Çiçek'ten önemli Arnavutluk açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'ta Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya geldi.

Cemil Çiçek'ten önemli Arnavutluk açıklaması
Cemil Çiçek'ten önemli Arnavutluk açıklaması
GİRİŞ 25.11.2014 17:09 GÜNCELLEME 25.11.2014 17:09

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Birlikte paylaştığımız coğrafya, barış ve istikrar açısında kırılgan bir coğrafyadır.O nedenle Türkiye-Arnavutluk ilişkilerinin gelişmesi, sadece iki ülke açısından değil, Balkan coğrafyası açısından da hayati önem taşımaktadır" dedi.

Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Arnavutluk'ta Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya geldi. Meclis binasında basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenlendi.

"İKİ ÜLKE ARASINDA İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞECEK"

Türkiye ile Arnavutluk arasında dost ve kardeş ilişkilerin mevcut olduğunu belirten Çiçek, iki ülke arasında tarihten gelen yakın bir işbirliğinin bulunduğunu söyledi. Türkiye'de yaşayan çok sayıda Arnavut kökenli vatandaşın bulnduğuna dikkati çeken Çiçek, ''Çok sayıda ortak kelimelerimiz var. Bütün bunlar, ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi için önemli faktörlerdir. İki ülke halklarının temsilcileri olarak, biz de halkımızın beklentileri istikametinde, ilişkilerimizi daha da geliştirmeye, görüş alışverişinde bulunmaya, uluslararası platformlarda da dayanışma içerisinde olmaya dikkat ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü