Türkiye'den Nijerya'daki saldırıya kınama

Türkiye, Nijerya'nın kuzeydoğusundaki bir camiye düzenlenen ve 100'den fazla insanın ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını kınadı.

Türkiye'den Nijerya'daki saldırıya kınama
Türkiye'den Nijerya'daki saldırıya kınama
GİRİŞ 30.11.2014 00:39 GÜNCELLEME 30.11.2014 00:39

Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, Nijerya'nın Kano Eyaleti'nde bulunan Merkez Camisi'nde Cuma namazı sırasında meydana gelen patlamalar ve camide bulunan halkın üzerine ateş açılması sonucunda, 100'den fazla insanın hayatını kaybettiğinin ve çok sayıda insanın yaralandığının, üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

"İbadet yerlerine yapılan saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu saldırıdan ötürü dost ve kardeş Nijerya Devleti'ne, halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye'nin, yaşanan bu zor süreçte, uluslararası toplumla işbirliği içinde Nijerya Devleti'ne ve halkına destek olmaya devam edeceğini bir kez daha vurguluyoruz."

Saldırıda ölenlerin sayısının 100'ü aştığı ve 150 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Henüz kimsenin üstlenmediği saldırıda şüphe, Boko Haram örgütü üzerinde yoğunlaşıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı