Kerry'den Türkiye ile ilgili önemli açıklama

Kerry, Irak ve Suriye’de IŞİD’e ciddi anlamda zarar verildiğini, fakat bu mücadelenin yıllar sürebileceğini açıkladı.

Kerry'den Türkiye ile ilgili önemli açıklama
Kerry'den Türkiye ile ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 03.12.2014 22:38 GÜNCELLEME 03.12.2014 22:43
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

60 ülkenin Brüksel’de oluşturduğu NATO koalisyon toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry hava saldırılarının başlamasından bu yana IŞİD’in bölgede konvoylar halinde ilerlemesinin güçleştiğini söyledi.

Kerry, "IŞİD'in hiçbir kolu, havadan ne geleceği hakkında endişelenmeden saldırganca ilerleyemiyor" dedi. Amerika ve müttefik kuvvetleri eylül ayından beri bölgeye hava operasyonu düzenlemeye başlamıştı. 

TAMPON BÖLGE KONUSU 

Türkiye’ye yakın güvenli bir bölge oluşturulması konusuna da değinen Kerry, bu konuda herhangi bir karar alınmadığını söyleyip, "Kendimize nasıl bir yol çizeceğimize yönelik devam eden pek çok tartışma var, ancak şu anda bir karar almaya yakın olduğumuzu ya da herhangi bir güvenli ya da tampon bölge biçimi ile yola devam edeceğimizi öne sürmek zamansız olur" açıklamasını yaptı. 

John Kerry, ayrıca İran’ın bölgeye herhangi bir saldırı yapıp yapmadığı konusunu teyid etmeyip, temel işbirliği politikalarında değişiklik olmadığını söyledi.

YORUMLAR 8
  • CEVAPCI 9 yıl önce Şikayet Et
    BU BARBAR VAHŞİ MÜSLÜMAN DÜŞMANI OMURGASIZLAR lafı şuraya getiriyorlar. bölgede inançları kırıp MÜSLÜMAN NÜFUSU EN AZA İNDİRENE KADAR DOLAYISIYLA TÜRKMEN VATANDAŞLARIDA KÖŞEYE SIKIŞTIRILMASIYLA TÜRKİYEDEN TAVİZ KOPARARAK bahsi geçen bölgede petrol payını çoğaltmak ve yönetmek olacak. şimdi soru şu;;; BU OMURGASIZ ZATIN KUYRUĞUNDAKİ KİŞİLER BUNLARI GÖRMEZLERMİ? YOKSA BUNLARIN KUYRUĞUNU abd BİR KAPIYA SIKIŞTIRDIDA BİZİMMİ HABERİMİZ YOK?
    Cevapla
  • ALİ ERSOY 9 yıl önce Şikayet Et
    Bugün birçok ülkeyi yenebilecek kadar güçlü olan süper bir devlet olan ABD nin IŞİD gibi bir çapulcu sürüsü karşısında sağdan soldan yardım istemesi çok komik ve düşündürücü. Bu işte mutlaka bir bit yeniği var ama ne? Zaman gösterecek.
    Cevapla
  • ibilgili 9 yıl önce Şikayet Et
    senin için seneler sürecekte peki türkiye ne olacak umurunuzda değil. onun için türkiye kendi başının çaresine bakmalı.bu gavurlardan fayda yok.
    Cevapla
  • Şakir 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek; bölge tam olarak bizim istediğimiz şablona oturana kadar taşeronlarımızı beslemeye devam edeceğiz demek!
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    İŞİD,ABD nin taaa kendisidir diye düşünüyorum..saygılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor