Davutoğlu ile Renzi'den ortak basın toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İtalya Başbakanı Renzi ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

GİRİŞ 11.12.2014 19:05 GÜNCELLEME 11.12.2014 20:08
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

- İtalya Türkiye’nin dördüncü önemli ticari ortağıdır. Ekonomik ilişkileri daha da genişletmek için karşılıklı olarak yatırımları teşvik etmek ve üçüncü ülkelerle birlikte projeler geliştirmek konusunda da bugün birlikte ele aldık. Ayrıca Türkiye’nin Milano EXPO’suna katılma kararını da tekrar değerli dostumla paylaştım.

ORTAK ÜNİVERSİTE FİKRİ

- Türkiye –İtalya arasında Türk-İtalyan üniversitesi kurma fikrini de paylaştık. Böyle bir üniversitenin kurulması tarihi iki köklü imparatorluk geleneğinin yeni nesillerini de bir araya getirecektir.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

- Davutoğlu: Bu tür süreçlerde iki şeyden uzak durulmalı.Birincisi şiddet ve nefret dilinden uzak durulmalı. İç güvenlik reformu özgürlüklerin korunması içindir. Herkes barışçıl istediği gösteriyi yapabilir. Şiddet dilinden uzak durulmalı.

GENEL AF VE ÖZERKLİK KONUSU

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çözüm süreci ile ilgili "Şiddet dilinden herkes uzak durmalı. Genel af, özerklik kesinlikle gündeme gelmemiştir" dedi.

 İtalya Başbakanı Renzi'nin açıklamalarından satır başları:

- Ankara'ya ilk gelişim burada olmaktan son derece mutluyum. Türkiye'ye G 20 başkanlığında başarılar diliyorum. Türkiye dönem başkanlığının yatırımlar konusunda büyük başarılar kaydedeceğine eminim ve İtalya'nın Türkiye'ya yardım edecek.

- İtalya'da en yoğun yılda göçmen sayısı 150 bindi Türkiye 2 milyon mülteciye yardım ediyor uluslararası toplumun bu konuda yardım etmesini istiyoruz. Biz temel hakların herkes için olduğunu düşünüyorum koalisyon güçlerinin güçlü olması gerekiyor ve Türkiye İtalya'nın bu konuda önemli görevleri olabilir. 

- Balkanlar ve Akdeniz İtalya'nın çok önem verdiği bölgeler Türkiye'nin desteği içinde teşekkür ediyorum, Önümüzdeki nesiller için daha fazla yatırım yapmamız gerekir. Türk öğrencilere daha fazla imkanlar sağlanması için görüşeceğiz. Sadece büyük elçiler değil iş adamları ile geldim ve onlardan öğrencilere destek olmalarını istiyorum. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 18
  • semih kacmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Toplanmisken su bizim kpss meselesinide bi aciklasan bi zahmet tabi ucak kacmiyorsa
    Cevapla
  • yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümete bu seçimlerde uyarı vermenin vakti gelmiştir.
    Cevapla
  • kasım 9 yıl önce Şikayet Et
    memleketin geldiği duruma bak be terörüstlerle pazarlık yapıyrlar.iyice çözdünüz maşallah işallah diye diye
    Cevapla
  • bedellide cıkmayacaktı 9 yıl önce Şikayet Et
    ateş olmayan yerden duman cıkmaz
    Cevapla
  • çözüm süreci 9 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm süreci kandırmaya Dayalı sanki pkk ya söz geçirebiliyorsunuz da daha silahı bırakmadılar neyden bahsediyorsunuz. Sürekli gündemi değiştirip unutturmaya çalışın bakalım yaptıklarınızı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!