Rus basını: Türkiye düşman ilan edilebilir

Rus haber ajansı Ria Novosti, Batı'nın Rusya ile dostluğu yüzünden Türkiye'yi düşman edilebileceğini yazdı.

Rus basını: Türkiye düşman ilan edilebilir
Rus basını: Türkiye düşman ilan edilebilir
GİRİŞ 13.12.2014 09:07 GÜNCELLEME 13.12.2014 09:08
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1 Aralık'ta Ankara'ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Güney Akım'ı iptal ettiğini açıklamasının yankıları hala sürüyor. Rus haber ajansı Ria Novosti, yer verdiği bir haberde Batı'nın Rusya ile dostluğu yüzünden Türkiye'yi düşman edilebileceğini yazdı.

"TÜRKİYE'YE GELEN BATILI YETKİLİLERİN AMACI BORU HATTINDAN VAZGEÇİRMEK"

Güney Akım projesinin iptal edildiği haberi Avrupa'ya ulaşır ulaşmaz Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ve Avrupa Komisyonu'nun İnsani Yardımlarından Sorumlu Üyesi Hristos Stilianidis ve İngiltere Başbakanı David Cameron Türkiye'yi ziyaret ettiler. Habere göre, amaçları ise Türk yönetimini Rusya ile Güney Akımı'nın yerine geçecek yeni boru hattının inşaatından vazgeçirmekti.

BATI, RUSYA İLE KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Jeopolitik Sorunlar Akademisi Genel Sekreteri Araik Stepanyan Sputnik radyosuna şu açıklamayı yaptı:

"Burada sadece Avrupa Birliği'nin değil, ABD'nin niyetinin de göz önünde bulundurulması gerek. Çünkü tüm batı şu anda Rusya'ya karşı geliyor, bu da milli çıkarları doğrultusunda Rusya ile karlı sözleşmeler imzalayanların otomatik olarak batının düşmanı haline geldiği anlamına geliyor. Bu durumda Türkiye'de NATO üyesi olmasına rağmen Avrupa'nın düşman listesine eklenebilir."

'HAVUÇ VE SOPA' TAKTİĞİ UYGULANACAK

Türkiye'nin hemen düşman olarak adlandırılmayacağını, farklı metotlar kullanılacağını belirten Stepanyan, "Batı 'havuç ve sopa' taktiğini kullanacak, ilk olarak devreye havuç girecek. Bir başka deyişle, Avrupa Birliği yetkilileri en cazip tekliflerini öne sürecekler. Hatta Türkiye'yi 1-2 yıl içerisinde Avrupa Birliği bünyesine sokmayı bile teklif edecekler. Bu tabi ki, Avrupa Birliği'nin çıkarlarıyla bağdaşmıyor. Fakat şu anda amaç Türkiye'yi Rusya'dan koparmak ve ilan edilen projenin hayata geçmesine izin vermemek. Yani, havuç sözü verildi. Fakat Ankara ve Brüksel bu sözlerin o kadar da değerli olmadığını anlıyorlar. Yarım asır boyunca Türkiye, Avrupa Birliği sırasında bekliyor, Türkiye birçok şey duydu. Bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan misafirlerini geçirirken yeni boru hattının kesinlikle inşa edileceğini kesin bir dille belirtti. Yani tüm bu çabalar işe yaramadı. Bu yüzden büyük ihtimalle bir sonraki heyet Amerika'nın olacak ve iyi polis kötü polisi oynamaya devam edecekler. Ne olursa olsun son söz Türkiye'nin olacak" dedi.

YORUMLAR 39
  • FATİH SATILMIŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    oraya buraya dönmeye gerek yok.biz çok çalışıp kendi silahlarımızı -hatta nüklüer silah bile üretmeliyiz.sonundada natodan çıkmalıyız...biz kendi işimizi kendimiz görürüz...
    Cevapla
  • cafer 9 yıl önce Şikayet Et
    paralel çete ve tabiki medyaya da yeni görevler verilecek..yeni kumpaslar yeni ihanetler..
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    bittabi Yahu tabiata aykırı değilmi bazı sömürücü adını kendi koyduklerı ve yalakalarına hertürlü reklamını yaptırdıkları biz süper gücüz diyorlar gariptir biri 50 senedir filistini yenemiyor,biri afkanistanda,biri iran ,ırakta tiye alınıyor,acaba bunların hepsi senoryamı.birçeşit sahtekarlık sanırım, ver,silahı vur,tekrar ver,karlı olanlar hep aynı magandalar.
    Cevapla
  • serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    kafirin menfaatinden başka dostu olamaz birini razı etsen öteki düşman kesilir ecdad ne güzel demiş.."ayı derisinden post ,kafirden dost olmaz"
    Cevapla
  • CETİN 9 yıl önce Şikayet Et
    AB BİZİ ADAM YERİNE KOYMUYOR NE ZAMAN BİZ AB Yİ ADAM YERİNE KOYMAZSAK O ZAMAN DAHADA GÜÇLENİRİZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!