Filistin Büyükelçisine ’üstün hizmet’ ödülü

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’deki görevi sona erecek olan Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf’a Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü’nü verdi.

GİRİŞ 18.12.2014 14:45 GÜNCELLEME 18.12.2014 16:28

Dışişleri Bakanlığında yapılan törende konuşan Bakan Mevlüt  Çavuşoğlu, Türkiye ve Filistin arasındaki sarsılmaz bağların daim olmasından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini dile getirdi. Türkiye’nin Filistin davasına verdiği güçlü desteğin herkesin malumu olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin zulüm, işgal ve yıkıma karşı onurlu mücadelesinde Filistinlilere verdiği desteği sürdüreceğinin altını çizdi.

“HAREM-İ ŞERİF’TEKİ SALDIRILAR BÖLGEYİ YENİ BİR KAOSUN EŞİNE GETİRMİŞTİR”

Çavuşoğlu, Filistin halkının hep yanında olduklarını ve yanında olmaya da devam edeceklerini kaydetti. İsrail’in başta Kudüs olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarındaki çirkin eylemlerini yoğunlaştırdığı zor bir dönemden geçildiğini ifade eden Çavuşoğlu, “İsrail’in Temmuz-Ağustos döneminde Gazze’ye yönelik saldırısının yol açtığı insanlık dramının izleri henüz silinmemişken, bu ülkenin Kudüs ve İslam dünyasının en kutsal mekanlarından Harem-i Şerif’te yürüttü saldırgan ve çirkin eylemleri bölgeyi yeni bir kaosun eşine getirmiştir” dedi.

“BAĞIMSIZ FİLİNTİN DEVLETİ KURULMALIDIR”

İsrail’in bu sorumsuz tutumuyla barışa hizmet etmediğinin altını çizen Çavuşoğlu, “İsrailliler 1948 yılında devletine kavuşmuşken, Filistinlilerin yıllardır bu temel haktan mahrum kalmasının da izahı yoktur. Bu tarihi adaletsizliğin giderilmesi doğrultusunda Filistin hükümeti ve halkına desteğimizi hep birlikte sürdüreceğiz. Başkenti Doğu Kudüs olan 1967 öncesi sınırları içinde egemen ve bağımsız bir Filistin devleti en kısa zamanda kurulmalıdır” diye konuştu.

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf’tan övgü dolu sözlerle bahseden Çavuşoğlu, büyükelçinin yaklaşık 9 yıldır sürdürdüğü görevini başarılı bir şekilde yürüttüğünü söyledi. Maruf’un Filistin devleti ile ikili ilişkilerin gelişmesinde mükemmel bir liderlik yaptığını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Maruf’a değerli katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasının ardından Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf’a Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü ve Beratı’nı takdim etti.

“BİZ TÜRKİYE’Yİ VE TÜRK HALKINI ÇOK SEVİYORUZ”

Ödülü alan Büyükelçi Maruf ise, yarın Türkiye’de göreve başlamasının yıl dönümü olduğunu anımsatarak, “Bu dokuz yıl boyunca her zaman kendimi ülkemde, akrabalarım ve ailem arasında hissetim” dedi.

Filistin davasının hem Türk hükümeti hem de Türk halkı tarafından güçlü bir şekilde desteklenmesinin kendisini daha çok çalışmaya ittiğini belirten Maruf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gazze’den gelen yaralıları karşılarken ağlamasının kendisini çok etkilediğini anlattı. Maruf, Türkler’in Filistinlileri kendi ailelerinden saydığını belirterek, “Biz de aynı duyguları besliyoruz. Biz Türkiye’yi ve Türk halkını çok seviyoruz” diye konuştu.

“ARTIK TÜRKİYE’NİN BÜYÜKELÇİSİYİM”

Filistin’in BM Genel Kurulu’nda gözlemci devlet statüsü kazanmasında dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun çabalarını unutmayacaklarını kaydeden Maruf, “Aramızda sadece güçlü ilişkiler yok, kardeşlik ilişkileri var. Er ya da geç bağımsız Filistin devleti kurulacaktır. Önümüzdeki hafta Filistin elçisi olarak Türkiye’de görevim sona erecek ancak yeni bir görevim başlayacak. Türkiye’nin büyükelçisi olarak Filistin ve Arap dünyasında görev üstleneceğim ve bundan kıvanç duyacağım” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar