İtalya Cumhurbaşkanı görevinden ayrılacak

İtalya Cumhurbaşkanı Napolitano, ikinci dönem tamamlanmadan görevinden ayrılacağını belirtti.

İtalya Cumhurbaşkanı görevinden ayrılacak
İtalya Cumhurbaşkanı görevinden ayrılacak
GİRİŞ 18.12.2014 20:09 GÜNCELLEME 18.12.2014 20:09

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, yılbaşı dolayısıyla İtalya’ya akredite büyükelçileri, cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’de kabulünde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ülke tarihinde ikinci kez bu göreve seçilen tek cumhurbaşkanı 89 yaşındaki Napolitano, ikinci dönem görev süresini tamamlamasına 5,5 yıla kala görevden erken ayrılacağını teyit etti.

Napolitano’nun, “2014 yılının ve benim görevimin sonuna gelirken, İtalya’nın, Avrupa’nın ve dünyanın kaçınılmaz olarak içinden geçtiği karışık duruma ilişkin değerlendirmede bulunmak istedim” ifadesini kullanması dikkati çekti.

Konuşmasında, AB’nin yeni komisyonuna da değinen Napolitano, Jean Claude Juncker yönetimindeki yeni komisyonun, uluslar üstü net bir profil ortaya koyduğunu, ortak sorunlara karşı kendisinden öncekilere göre daha siyasi ve hırslı hedefler belirlediğini kaydetti.

Ülkesinin son yıllarda karşı karşıya kaldığı kaçak göçmen sorunu hususunda İtalya’nın AB Dönem Başkanlığında farkındalık yaratmayı başardığını belirten Napolitano, Afrika ve Ortadoğu'daki sorunların Avrupa’ya bu şekilde yansıdığını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor