AB Bakanlığı ile Hırvatistan arasında mutabakat

AB Bakanlığı ve Hırvatistan Dış ve Avrupa İşleri Bakanlığı arasında Avrupa Birliği konularında işbirliğine ilişkin Mutabakat Zabtı imzalandı

AB Bakanlığı ile Hırvatistan arasında mutabakat
AB Bakanlığı ile Hırvatistan arasında mutabakat
GİRİŞ 19.12.2014 17:04 GÜNCELLEME 19.12.2014 17:04

Avrupa Birliği Bakanlığı’nda gerçekleşen imza törenine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır,  Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç, Büyükelçiler katıldı. Bakan Bozkır ile Hırvatistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Pusiç zapta imza attılar.

Bozkır, yararlı görüşme yaptıklarını kaydederek, “Protokolde yer alan hususların iki ülke arasındaki ilişkilere, ayrıca Avrupa birliği sürecine katkıda bulunacağını umut ediyorum. Hırvatistan müzakerelere birlikte başladığımız ülke Hırvatistan bugün Avrupa birliği üyesi olarak, çok önemli mesafe kat etmiştir” ifadelerini kullandı.

Pusiç, Hırvatistan’ın Türkiye’nin gelişmesini, üyeliğini desteklediğini kaydederek, üyeliğin her iki tarafa da yararlı olacağını kaydetti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır ve Pusiç’in imza attığı protokol ile Türkiye’nin AB üyelik sürecinde mevzuat uyumunun ve idari ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Hırvatistan ile işbirliği ve tecrübe paylaşımının, düzenli istişareler yapılmasının, uzman değişiminin ve ortak eğitim programlarının düzenlenmesinin öngörüldüğü ifade edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler