'Yeni Türkiye‘yi dünyaya anlatacaklar

Dışişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Büyükelçiler Konferansı'na, Türkiye'yi yurtdışında temsil eden diplomatlar katılacak.

'Yeni Türkiye‘yi dünyaya anlatacaklar
'Yeni Türkiye‘yi dünyaya anlatacaklar
GİRİŞ 04.01.2015 09:45 GÜNCELLEME 04.01.2015 09:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'nın güncel konular ve sorunları tartıştığı, gelenekselleşen Büyükelçiler Konferansı'nın 7'ncisi yarın toplanacak. 9 Ocak tarihine kadar devam edecek konferans, "Yeni Türkiye" temasıyla gerçekleştirilecek. İlk ayağı yarın Ankara'da toplanacak olan konferansın, 9 Ocak'taki ikinci bölümü ise Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıldönümü olması nedeniyle Çanakkale'de yapılacak. Konferansın bu yılki yabancı konukları, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile Arjantin, Hollanda ve Nijerya Dışişleri Bakanları olacak. Bakanlığın yurtdışı ve merkez teşkilatında görevli yaklaşık 150 büyükelçinin katılmasının öngörüldüğü konferansta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Türkiye'nin önceliklerini anlatacak.  

Reform paketleri konuşulacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayacak konferansta, aralarında Adalet, İçişleri ve AB bakanlarının da bulunacağı isimler, büyükelçilere, yargı ve güvenlik reformu, Türkiye'nin AB süreci, ekonomi ve enerji politikaları, IŞİD'le mücadele, Suriye'deki gelişmeler ve paralel yapıyla mücadele konularında birifingler verecek. 

MİT Müsteşarı da toplantıya katılacak

Toplantıda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı askeri yetkililerin de büyükelçileri bölgedeki gelişmeler ve bunların Türkiye'ye etkileri konusunda bilgilendireceği ifade ediliyor. Konferansa katılacak büyükelçiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile de bir araya gelecekler. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda büyükelçilere akşam yemeği verecek. 9 Ocak'ta yapılacak olan Çanakkale'deki oturumlarda, uluslararası topluma "barış" mesajı verilecek.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 10
  • adnan yakın 9 yıl önce Şikayet Et
    hangi reform ? almazlarsa almasınlar deyip sonradan pişman olduğumuz AB reformları mı ?
    Cevapla
  • Tülay 9 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar Takipteki Alacaklar 2007 yılı 10 milyar TL 2013 yılı 29 milyar TL (Eski parayla katrilyon:) Artış:%188 Kaynak:BDDK
    Cevapla
  • sancar 9 yıl önce Şikayet Et
    yeni Türkiye osmanlının son zamanıdır..eğer dur denmezse..
    Cevapla
  • ahmet öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    hem Türkiyeyi dünyaya rezil edecen hemde anlatacan bu ne tezat
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    korkma kardes turkiye ye tam oniki senedir senin gibi dusunen ler cok ama birturlu ekonomi kirisi getiremediler her turlu darbe girisimi bulundular ama gene olmadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...