'Ayaklarına diken batınca terörü fark ettiler'

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fransa'nın Cezayir'de attığı 'bumerang'ın kendilerini vurduğunu söyledi.

'Ayaklarına diken batınca terörü fark ettiler'
'Ayaklarına diken batınca terörü fark ettiler'
GİRİŞ 12.01.2015 00:35 GÜNCELLEME 12.01.2015 00:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TGRT Haber'e konuşan Bakan Güllüce, Fransa'daki saldırı özelinde büyüyen İslamofobi ve İslam karşıtlığını yorumladı. 

"AYAĞINA DİKEN BATINCA TERÖRÜ FARK ETTİLER"

Güllüce, Avrupa'nın büyüttüğü yılanın kendilerine dokunmayacağını zannettiğini belirterek, “Gönlüm isterdi ki; bu yürüyüşü, 40 yıl önce yapsalardı. Terörün bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde can almakla kalmadığını, sosyal hayatı yok ettiğini, ekonomiyi perişan ettiğini, kardeş kavgası oluşturduğunu fark ettiklerinde Türkiye'de de böyle bir yürüyüş yapsalardı. 50-60 lider, Türkiye'ye gelselerdi ve 'terörü kınıyoruz' diye yürüselerdi. Başka Müslüman ülkelerde de veya terör belasından çeken devletlerde de bunu yapabilirlerdi. Ama Avrupa, ayağına diken batınca bunu fark etti" değerlendirmesinde bulundu.

"PARİS, 'MISIR DARBESİ'NDE SOKAĞA ÇIKMALIYDI"

"Biz 1850'den beri, terörden çok çekmiş bir milletiz" diyen Güllüce, "1850'den beri; bazı Avrupa devletlerinin desteği ile Doğu Anadolu'da, Güneydoğu Anadolu'da terör başlamıştır. Fransa, İngiltere, Amerika, bu işlerin içindeydi; terörist etnisiteyi desteklemiştir. Anadolu'da milyonlarca insan, evsiz, barksız, yurtsuz kalmış; ocakları yanmış, soyları kurumuş... Bir soykırıma uğramış yetim çocuklarıyız biz... Mısır'da darbeyi yapanların bir terörist muamelesi görmesi gerekirdi mesela... Paris'te bunun yürüyüşü yapılsaydı mesela... Avrupa ve Amerika, 11 Eylül olmadan terörü fark edebilseydi keşke..." dedi.

"ATTIKLARI BUMERANG KENDİ KALPLERİNİ VURDU"

Güllüce, Fransa'daki saldırıları değerlendirirken, "12 kişinin acısını nasıl dünya halkları hissediyorsa, Cezayir'de öldürülen o insanların da acısını hem Doğu, hem Batı hem de bütün dünya çekmiş olsaydı, o zaman da yürüyüş yapılsaydı keşke... Fransız halkı, 'Cezayir'deki seçimlere karışmamalıdır. Cezayir kendi özgür iradesiyle seçimleri yapmalıdır. Cezayirliler öldürülmemelidir' şeklinde yürüselerdi keşke... Rüzgar ekildikten sonra fırtına biçileceğini ve o fırtınanın da şiddetini hesap etmemiştiler. Bir bumerang attılar gelişmekte oldukları ülkelere, o dönüp kendi kalplerini vurdu. Cezayir'de öldürdükleri 1,5 milyon insanın çocukları şimdi onları vuruyor" hatırlatması yaptı.

"TERÖR, BATI'NIN LABORATUVAR ÇALIŞMASIDIR"

Avrupa'da yükselen tehlike İslamofobi ve ırkçı saldırılar üzerine de konuşan Bakan Güllüce, "Norveç'te 70 kişiyi katletti birisi ve bunu da 'Hristiyan kimliği için yaptığını' da açıkladı. Hiç kimse 'Hıristiyan terörü' demedi. Kendi laboratuvarlarında ürettikleri, İslam'ı doğru şekilde temsil etmeyen yanlış birilerinin, İslam dairesinde olmayan şeyleri yapması ve bunun da Müslümanlığa mâl edilmesi maksatlı görünüyor. 'Dünyada gelişen İslam'ın, ekonomisi büyüyen, kalkınan İslam'ın ve gittikçe nüfusu ile nüfuzu artan İslam'ın önünü kesmek için mi bütün bu laboratuvar çalışmaları?' diye sorarlar. Bu terör örgütlerini bilinçli üretenler yine Batı'dır" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ünal Ucar 9 yıl önce Şikayet Et
    allah herkese dogruyu göstersin yüregine saglik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!