Somali Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün ziyaret edeceği Somali’de heyecan dorukta. Güvenlik güçleri olası bir duruma karşı kuş uçurtmuyor.

Somali Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hazırlanıyor
Somali Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hazırlanıyor
GİRİŞ 25.01.2015 04:07 GÜNCELLEME 25.01.2015 16:10
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Somali’nin adeta kaderini değiştiren 2011 ziyaretinden sonra bu ülkeye bugün ikinci defa gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgenin heyecanını yükseltti. Ziyareti için büyük hazırlıkların yürütüldüğü Mogadişu’da Erdoğan, havaalanı, hastane ve büyükelçilik açılışları yapacak. Erdoğan ayrıca Somalili meslektaşı ile deniz ulaştırma, savunma sanayii ve spor alanlarında 3 ayrı anlaşmaya imza atacak. Ülkede iş yapan yatırımcılar da büyük bir heyecanla Erdoğan’ın ziyaretini bekliyor. Somali Büyükelçisi Olgan Bekar, Türkiye’nin ülkede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ve devam ettirdiği girişimleri sayesinde büyük bir prestij kazandığını vurguladı. 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ
Türkiye’nin Somali’deki etkinliğinden rahatsız olan ülkelerin taşeron terör örgütlerini kullanarak imza attığı bombalı saldırıya rağmen Mogadişu’yu, Cumhurbaşkanı Erdoğan heyecanı sardı. Patlamanın olduğu otelin çevresi başta olmak üzere sokaklar, ay-yıldız bayraklarla gelin gibi süslendi. Güvenlik güçleri muhtemel bir provokasyona karşı bölgede kuş uçurtmuyor. Sık sık arama ve kontrol noktaları oluşturan Somali polisi, bir provokasyon yaşanmaması için Türk ekiplerle işbirliği halinde çalışıyor.  



"BİZİ HÜKÜMET GİBİ GÖRÜYORLAR"

Türkiye’nin yalnızca yardımla yetinmeyip aynı zamanda Somali’nin kalkınması için büyük yatırımlar yapıldığının altını çizen Büyükelçi Bekar, şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanımızın talimatıyla burada yalnızca yardım yapılmıyor. Somali’de büyük yatırımlar yapan, ülkenin kalkınmasına katkıda bulunan yatırımcılarımız var. Bunlar burada çok başarılı faaliyetlere imza attılar. Sivil toplum örgütlerimiz ve Kızılay aynı zamanda eğitimden sağlığa kadar, temiz içme suyu kuyuları açmadan diğer kalkındırma çalışmalarına kadar önemli katkılar sundular. Tabi Türkiye olarak da önemli katkılarımız oldu. Böyle olunca burada bir şeye ihtiyaç duyulduğunda veya bir şey yapılması gerektiğinde devlet yetkililerinden sivil örgütlere ve hatta halka kadar herkesin ilk aklına Türkiye geliyor. Bizim Büyükelçiliğimiz abartmıyorum 24 saat çalışıyor. Bizi burada hükümet gibi görüyorlar.”

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 14
  • hakiki kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    sözde islam birliği istemiyorsan ne işin var somalide cibuti de demiyeceksin arkadaş.dedemiz osmanlı 100 yıl önce ne işim var endonezyada japonyada dememiş. bizde özde bir birlik için durmak yok kutuplara kadar devam..
    Cevapla
  • Bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    Somalide Turkiyeye bagli duzenli ordusu olan brri devlet kurmaliyiz....Turkiyenin Somali sahillerinde askeri bir deniz ussu kurmasi lazim...bunu coktan yapmaliydik..
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum. gec olsun güç olmasın ama
    Cevapla
  • kad 9 yıl önce Şikayet Et
    Seninle ne kadar gurur duysak azdir yigitim..son yüzyılda basimiza gelen en hayırlı lidersin sen..
    Cevapla
  • Abdurrahman 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden Somali, neden Burkinafaso yada Fildişi sahilleri değil ? 1994 de Somali de yenilen ABD oraya girmek için farklı yolları deniyor olmasın? bazı vesileleri
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    someli mekkeden sonra islami kabul edenlerdir medine den bile önce kabul etmişlerdir .
    Cevapla
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    hocana sorsana o daha iyi bilir...
    Cevapla
  • bakar 9 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik gücüne bak :))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak