Orman ve Su İşleri Bakanlığından Cibuti'ye destek

Afrika'daki su temin çalışmalarına desteği kapsamında, Cibuti'ye sondaj makinesi, kompresör, damper, dozer ve çeşitli ekipmanlar verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından Cibuti'ye destek
Orman ve Su İşleri Bakanlığından Cibuti'ye destek
GİRİŞ 26.01.2015 16:43 GÜNCELLEME 26.01.2015 16:43

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, Afrika'daki su temin çalışmalarına desteği kapsamında, Cibuti'ye sondaj makinesi, kompresör, damper, dozer ve çeşitli ekipmanlar verildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, son yıllarda açılan kuyularla Afrika'da yaklaşık 1,6 milyon kişiye içme suyu temin eden Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Cibuti'deki çalışmalar da destekleniyor.

1 MLYIN 600 BİNE İŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine eşlik eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Cibuti'ye ikili işbirliği anlaşmaları kapsamında su temininde kullanılmak üzere sondaj makinesi, kompresör, damper ve dozerin de arasında bulunduğu ekipmanları teslim etti.

Bakan Eroğlu, Cibuti Su Bakanı Muhammed Ahmet, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı'nın da iştirak ettiği merasimde yaptığı konuşmada, suyun barışa vesile olmasını istediklerini söyledi.

Afrika'ya insanlık adına yardım ettiklerini vurgulayan Eroğlu, "Bu bağlamda ülke olarak kara kıtada yaşayan 1 milyon 600 bin kişiye içmesuyu sağladık. Bu çalışmalarımız devam edecek. Makinelerin Cibuti'ye ve Cibuti halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?