Kurtulmuş'tan Kobani açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Esenboğa Havalimanı kargo bölümünde düzenlenen törende, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş'tan Kobani açıklaması
Kurtulmuş'tan Kobani açıklaması
GİRİŞ 27.01.2015 17:21 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Nerede bir insani sorun varsa onu çözmeye gayret ediyoruz. Bundan sonra da sadece bölge halklarımızın değil bütün dünyadaki mazlum ve mağdur insanların yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Kobani halkı da biliyor ki ne zaman başları sıkıntıya düşse Türkiye olarak yanındayız" dedi.

Kurtulmuş, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ebola salgınıyla mücadele kapsamında Gine, Liberya ve Sierra Leone'ye ilaç ve tıbbi malzeme yardımı gönderilmesi dolayısıyla Esenboğa Havalimanı kargo bölümünde düzenlenen törende, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TÜRKİYE EN ZOR GÜNÜNDE KOBANİ'YE YARDIM ETTİ"

"Kobani'nin eski günlerine dönmesine Türkiye nasıl destek olacak" sorusu üzerine Kurtulmuş, en zor gününde Kobani'nin yanında bulunan tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Bütün dünyanın Kobani ile ilgili konuştuğunu, "Ne kadar stratejik ödeme haiz olduğunu" ifade ettiğini anlatan Kurtulmuş, ancak Türkiye'nin 19-21 Eylül'de, yaklaşık 3 gün içinde IŞİD'in saldırılarından kaçan 197 bin Kobanili Kürt'ü sınırlarına kabul ettiğini vurguladı.

"KOBANİLİ KARDEŞLERİMİZE BİZ SAHİP ÇIKTIK"

Bunun muazzam bir dayanışma örneği olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Bu insanlara elimizden gelen her türlü imkanı sağlamaya çalıştık. Bu 197 bin kişi Türkiye sınırlarından girerken, bir kişinin burnu kanamadı. Böylesine büyük bir yardımlaşma, dayanışma ruhu içerisinde, dünyanın seyrettiği bir ortamda, televizyon yayınından naklen Kobani dramını verdiği bir ortamda Türkiye, bu işi sadece seyretmedi, sınırlarını aşarak gelen bütün Kobanili kardeşlerimizi kendi sınırları içerisinde misafir etmeyi başardı" diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    düştü düşüyor derken yardım ediyordunuz!!!!!! bütün dünya sizin kime yardım ettiğiniz biliyor?
    Cevapla
  • Gerçekleri Gizlemeyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün parçaları birleştirelim artık derlerse Bunu söylersin. Senide kabul ederler.
    Cevapla
  • sedad 9 yıl önce Şikayet Et
    uygur turklerinden neden hic bahsetmiyorsunuz yoksa turk olduklari icinmi ?
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    uygur turkleri elbet yaramız.sinkiang,doğu türkistan türkleri di mi..devr-i saadetlerinde devlet bey çine gitmişti de,oradaki türkler bayram etmişti.tamam gelip bizi görecek diye neler hazırladılar.ne karşılama hazırlıkları yaptılar.sanki halife geliyordu.ama devlet bey gitmedi.o kadar ricaya rağmen gitmedi..üzüntüyü düşünsenize..al işte uygur türkünün makus talihinden bahsettim.oldu mu.allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • aybuke 9 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda dogru olani yaptiniz isid temizlenmeli
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    "Biz, Fatih Sultan Mehmed Han Kadar Türk, Said Nursi Hz. Kadar Kürdüz ! Ve Hepimiz Aynı Kilimin Desenleriyiz ."
    Cevapla
  • AYNA OLMA 9 yıl önce Şikayet Et
    fatihi türki mi yazsın ırk takıntısı sende daha fazla
    Cevapla
  • aynanız oliiim 9 yıl önce Şikayet Et
    Burada Saidi Kürdi deseydin samimiyetine inanacaktim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...