Çavuşoğlu "Auschwitz" anma törenine katıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Polonya'da Auschwitz Birkenau Kampı'nın kurtarılmasının 70. yıl dönümü anma törenlerine katıldı.

Çavuşoğlu "Auschwitz" anma törenine katıldı
Çavuşoğlu "Auschwitz" anma törenine katıldı
GİRİŞ 27.01.2015 22:19 GÜNCELLEME 27.01.2015 22:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Polonya'nın Krakow kentinde Auschwitz Birkenau Kampı'nın kurtarılmasının 70. yıl dönümü anma törenlerine katılan ve etkinliğin ardından açıklamada bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, törene 40 ülke temsilcisinin katıldığını belirterek, "Hepimizin ortak amacı, 70 yıl önce 1 milyon insanın acımasız bir şekilde burada öldürülmesini anmak, burada ölenleri anmak ve 'bir daha böyle şeyler tekrar edilmesin' mesajı vermekti" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Auschwitz'te insanların gazla zehirlenerek ve yakılarak öldürüldüğünü anımsatarak, "Bugün maalesef 70 yıl önce, hatta 100 yıl önce yaşanan trajedilerin tekrar sinyallerini görüyoruz. Suriye'de 200 binden fazla insan öldürüldü. Suriye'de insanları öldüren ve öldürürken de kimyasal silah dahil her türlü yöntemi kullanan bir rejim var. Aynı acımasız yöntemleri maalesef bugünün dünyasında da görüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık hoşgörüsüzlük ve yavaş yavaş İkinci Dünya Savaşı öncesi Avrupa ve dünyada yaşanan, savaşlara yol açan gelişmeler ile trendlerin görüldüğüne işaret eden Çavuşoğlu, "Bizim de vermeye çalıştığımız mesaj bu. Bir tarafta terör, bir tarafta ırkçılık, aşırıcılık, hoşgörüsüzlük ve ayrımcılık. ikisi de birbirinden tehlikeli, ikisiyle de mücadele etmek gerekiyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    neden yorum yok musluman turkler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı