Çavuşoğlu'ndan kritik Türkmenistan görüşmesi

Çavuşoğlu-Meredov görüşmesinde Görüşmede, siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çabalar ele alındı.

Çavuşoğlu'ndan kritik Türkmenistan görüşmesi
Çavuşoğlu'ndan kritik Türkmenistan görüşmesi
GİRİŞ 28.01.2015 15:12 GÜNCELLEME 28.01.2015 15:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Türkmenistanlı mevkidaşı Raşid Meredov'un Türkmenistan'daki görüşmesinde "çok iyi düzeyde seyreden siyasi ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çabaların" ele alındığı bildirildi.

ORTA ASYA'YA İLK ZİYARET

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Türkmenistan'ın başkenti Aşkabad'da Meredov ile biraraya gelen Çavuşoğlu, Orta Asya'ya ilk ziyaretini Türkmenistan'a gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

KARŞILIKLI YATIRIM

İki ülke arasındaki kardeşliğin daha da yoğunlaştırılması için taraflara önemli görevler düştüğünü belirten Çavuşoğlu, "Ekonomik ve ticari alanlardaki ilişkilerimiz hızla artmalı. Bu kapsamda karşılıklı yatırımları teşvik etmemiz önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

Tarafların enerji güvenliği, ulaştırma konularında işbirliği çalışmalarını da ele aldığı görüşmede, Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin özellikle taşımacılık konusunda Türkmenistan ile birlikte çalışma isteğini dile getirdi.

BİR MİLLET İKİ DEVLET

Meredov da Türkmenistan ve Türkiye'nin "bir millet iki devlet" olduğuna vurgu yaparak, iki ülke arasında çok iyi düzeyde seyreden siyasi ve ekonomik ilişkilere önem verdiklerini söyledi.

İyi ilişkilerin verimli bir siyasi diyaloğa dayandığını vurgulayan Meredov, ekonomik alanda da işbirliği yürütüldüğünü, Türkmenistan'da 600'e yakın kayıtlı Türk firmasının mevcut olduğunu anlattı.

Raşid Meredov, iki ülke arasındaki ilişkilerin önemli alanlarından birini kültür ve bilimin oluşturduğunu dile getirerek, "Merv şehri, 2015 yılı Türk kültür başkenti oldu. Geçen sene Türk kültür başkenti olan Eskişehir'in tecrübesinden faydalanmak istiyoruz" diye konuştu

YORUMLAR 5
  • garip 9 yıl önce Şikayet Et
    iki devlet bir millet sozu azerbaycanin merhum cumhur baskani haydar aliyeve aittir bunu carpitmayin iyi bilin beyler
    Cevapla
  • alperalp 9 yıl önce Şikayet Et
    Saçmaladan hakaret etmeden konuşmak da mümkűndür beyler. Maalesef şu anki kırgızistan hariç hiçbiri tam dost deĝil. Ama sabırla ve emekle olacak
    Cevapla
  • Buharalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Ashkabatli denen.Bizim bildiklerimizin yarısını bilsen kendini allame sanırsın.O herifin diktatörlükten başka gayesi yoktu ve bizede bu yüzden yanaştı ama beklediği olmayınca tüm Türk şirketlerini kovdu,bize vize uygulamaya kalktı.Yazım kurallarından anlamadığın ortada iken başkalarına cahil demek ne haddine.Sağdan soldan okuduklarınla başkasını eleştirme.Saparmurat tam bir ruh hastası diktatördü ve ''Türk'' kelimesini sadece kendi diktası için kullanan bir alçak ve haindi.Bizim bölgede önümüzü kesmek için ne dümenler çevirdiğini biz iyi biliriz.Ama senin gibi halktan allamelik taslayanlar ukalalık etmeyi çok seviyor nedense.Bizi sana doğruları öğretelim. googleplus@Türk Devleti.
    Cevapla
  • Buharalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olmuş.Diğer Türki ülkeler kendilerini Türkiye'den ayrı görüp Rusya ile daha çok işbirliği yaparlarken kendine sözde Türkmenbaşı diyen alçağın bozduğu ilişkiler muhakkak düzeltilmeli ve bu soysaşlarla askeri,siyasi,ekonomik ve kültürel beraberlik temin edilmelidir.Bu bölgede yeniden güçlenmemizi ve diğer sözde Türki Devletlerin kulağına küpe olacak ve kendilerine gelerek gerçek dost ve yardımcını sadece Türkiye olduğunu anlamalarını sağlayacaktır.
    Cevapla
  • Ashkabatli 9 yıl önce Şikayet Et
    Buharali kardesim, bilmedigimiz konuda yorum paylasarak bilgizligimizi acik etmeyelim Turkmenbasi alcak degil buyuk lider kendisi turkiye ile iliskileri ilerletmisti ps biz iki devlet bir millet sozu ona aittir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...