Türkiye ile yeni istihbarat anlaşması istiyor

IŞİD’e karşı mücadelede Almanya’nın Türkiye ile yeni bir istihbarat anlaşması istediği öne sürüldü.

Türkiye ile yeni istihbarat anlaşması istiyor
Türkiye ile yeni istihbarat anlaşması istiyor
GİRİŞ 29.01.2015 06:59 GÜNCELLEME 29.01.2015 09:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Süddeutsche Zeitung, NDR ve WDR, Almanya’nın Türkiye ile bu konuda görüşmeler yürüttüğünü yazdı. İçişleri Müsteşarı Emily Haber’in Ankara ile görüşmeleri yürüten kişi olduğunu belirten gazete, yeni istihbarat anlaşması istenmesini, Alman istihbaratına göre Almanya’dan IŞİD’e katılan yaklaşık 600 civarındaki militanın yüzde 90’ının Türkiye üzerinden Suriye ve Irak’a geçmesi ve tekrar aynı yolla Almanya’ya dönmesi olduğunu duyurdu.

“Memorandum of Understanding” olarak adlandırılan yeni anlaşma ile Alman Anayasayı Koruma Örgütü ve Dış İstihbarat Servisi BND’nin Milli İstihbarat Teşkilatı ile terörizmin önlenmesi konusunda daha sıkı işbirliğini öngördüğü belirtiliyor.

BND’NİN TÜRKİYE’Yİ DİNLEMESİ VE ÜÇ MİT’ÇİNİN TUTUKLANMASI

Alman yetkililere göre, Türkiye ile işbirliği son yıllarda giderek zayıfladı. Türkiye’nin önceleri Almanya’dan PKK militanlarının daha sıkı takip edilmesini isterken, son dönemlerde Almanya’nın Türkiye’yi dinlediğinin ortaya çıkması ve son olarak da üç MİT’çinin gözaltına alınmasının Türkiye’nin isteksiz davranmasında etkili olduğu yorumları yapılıyor.

Tüm gelişmelere rağmen, Alman yetkililerin yeni istihbarat anlaşmasının kısa zamanda imzalanması umdukları, bunun terörün önlenmsi için gerekli olduğunu söyledikleri aktarılıyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • HAKPEREST 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada şuanda ABD-AB-RUSYA savaşı var.ABD şuanda 2 cephede savaşıyor. ABD bir yandan Suudi Arabistan üzerinden RUSYA ve İRAN ı eknomik olarak zayıflatmaya çalışıyor. Diğer yandan AB'nin çöküşü için fitili ateşliyor.Yunanistandaki SOL partiyi ABD destekliyor.SYRIZA farkında olmasa da ABD onu fitili ateşlemek için kullandı.Sırada diğer Avrupa ülkeleri var...İspanya, İtalya ve diğerleri...Yakında diğer ülkelerde de SOL partiler iktidar olacak.
    Cevapla
  • Nail 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne kadar yüzsüzler.Mart kedilerine benziyorlar.
    Cevapla
  • Şakir CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    İki Yüzlü Batı.
    Cevapla
  • temi,z bey 9 yıl önce Şikayet Et
    HAYIRRRR !bizden istihbarat alırlar anlaşma olsada vermezler !
    Cevapla
  • Alperen Sağıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Tarih boyunca Almanlarla yaptığımız her anlaşma ve ittifak bize büyük zararlar vermiştir. Almanlara asla güvenilmez. Onlar birşey istiyorsa iyice düşünmeden karar vermemek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu