Mehmet Ali Şahin: Birileri şimdi rahatsız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, Almanya'da yaptığı konuşmasında AK Parti'nin başarısından bahsetti.

Mehmet Ali Şahin: Birileri şimdi rahatsız
Mehmet Ali Şahin: Birileri şimdi rahatsız
GİRİŞ 14.02.2015 14:27 GÜNCELLEME 14.02.2015 14:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Birileri şimdi rahatsız. 'Ne işi var burada Türklerin falan' deniyor. Bu potansiyeli Almanya'dan bir an çektiğinizi düşünün, bundan Almanya kaybeder" dedi.

Şahin, Gelsenkirchen'de düzenlenecek "Karabüklüler Gecesi"ne katılmak için geldiği Almanya'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliğini (UETD) ziyaret etti.

UETD Başkanı Süleyman Çelik'ten çalışmaları hakkında bilgi alan Şahin, Almanya'da yaşayan Türkleri başarılı çalışmalarından dolayı takdir ettiğini söyledi.

Türklerin kültür ve medeniyetlerini Almanya'da yaşatmasının hem kendileri hem de Almanların menfaatine olacağını belirten Şahin, "Çünkü bizim değerlerimiz insan sevgisi üzerine kurulmuştur. Başkalarına yardımı ibadet sayan anlayışa sahiptir medeniyetimiz. Bu durum insanlık için avantajdır" diye konuştu.

Almanya'daki Türklerin büyük ekonomik güce sahip olduğunu, ülke ekonomisine katkı sağladığını ama bazı radikal kesimlerin bundan rahatsızlık duyduğuna dikkati çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri şimdi rahatsız. 'Ne işi var burada Türklerin falan' deniyor. Bu potansiyeli Almanya'dan bir an çektiğinizi düşünün. Bundan Almanya kaybeder. Türkler 400 bin kişilik istihdam sağlıyor. Bu, az bir şey mi? 400 bin insanın işsiz kaldığını düşünün. Radikal uçlar, düşünme hislerini kaybettikleri için bunu düşünemiyor. İçinde bulundukları psikolojik durum nedeniyle onların bunu düşünmesini beklemek mümkün olmayabilir. Aklın, sağduyunun ön plana çıkarak artık Almanya'da yaşayan Türklerin Almanya'nın gerçeği olduğunu kabul etmeleri gerekir."

- "En fazla vatandaşımız Almanya'da yaşıyor"

Şahin, Almanya'da Türklerin yoğun yaşadığı bölgelerle Karabük'ün kaderinin aynı olduğunu, buraların köyden büyük kentlere dönüştüğünü, Karabük'ün de tıpkı Türkiye'deki diğer kentler gibi AK Parti iktidarı döneminde büyük hizmetler aldığını anlattı.

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak seçimlerin önemine dikkati çeken Şahin, "Almanya'da yaşayan ve Türkiye'de oy kullanma hakkı elde etmiş vatandaşlarımızın bu demokratik yarışa daha fazla katkı sağlayacakları müjdesini aldık" ifadesini kullandı.

Yurt dışında yaşayan Türklerin de oy kullanabilmeleri için büyük çaba sarf ettiklerini aktaran Şahin, "Bunlar yetmiyor. Vatandaşlarımızın yaşadığı ülkelerin de kolaylık göstermesi gerekiyor. Yasal düzenlemeleri yaptık. En fazla vatandaşımız Almanya'da yaşıyor. YSK Başkanı, birkaç ay önce Almanya'ya geldi ve sorunları yerinde inceledi. Burada 13 noktada oy kullanacak vatandaşlar. Randevu sistemi de yok artık. Burada da Türkiye'deki sistemi uygulayabiliriz. Seçmen listeleri hazırlanabilir" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık
    Cevapla
  • adil ol 9 yıl önce Şikayet Et
    tek parti tek kişi zihniyetine hayır.kul hakkı yemeyen eşit ve demokrat yönetim istiyoruz.parti kartı ile değil yeterlilik belgesi isteyen özel torpil değil kpss notuyla işe alınması sağlanmadıkça sizde sahtekar sizde hilekar sizde kul hakkına girenlerden olacaksınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı