Azerbaycan'dan "paralelle mücadeleye" tam destek

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, paralel yapıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan'dan "paralelle mücadeleye" tam destek
Azerbaycan'dan "paralelle mücadeleye" tam destek
GİRİŞ 25.02.2015 15:45 GÜNCELLEME 25.02.2015 16:34
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki resmi temasları kapsamında Azeri mevkidaşı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi. İki bakan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

MEMMEDYAROV’DAN PARALEL YAPI SORUSUNA CEVAP

Azeri Bakan Elmar Memmedyarov basın toplantısında kendisine Türkiye’deki paralel yapıya ilişkin yöneltilen soruyu cevaplandırdı. Memmedyarov, “Biz Türkiye’yle sürekli olarak temaslarda bulunuyoruz. Her alanda işbirliği yapıyoruz. Azerbaycan Türkiye’nin milli çıkarlarına uygun olan meselelere destek veriyor” dedi.

Bakan Çavuşoğlu toplantıdaki konuşmasına Azerbaycan’da bir kez daha bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Çavuşoğlu, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının her ziyarette daha da arttığını gördüğünü söyledi. Çavuşoğlu, “Bizim tarihten gelen kültürel bağlarımızı anlatmaya gerek yok ama Mustafa Kemal Atatürk ‘Azerbaycan’ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir’ demiştir. Yine rahmetli umumi liderimiz Haydar Aliyev de Azerbaycan ve Türkiye’yi tarif ederken ‘Bir millet iki devlet’ demiştir. Bu anlayış içinde ilişkilerimizi giderek güçlendiriyoruz” diye konuştu.

Öte yandan TÜBİTAK Savunma Sanayi Araştırma ve Geliştirme Test Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, usulsüz dinlemelere ilişkin bugün yapılan operasyonların sorulması üzerine, “Türkiye’de paralel yapıyla mücadele artık milli güvenlik meselesi olmuştur. Bu konuyla ilgili de devletin belgelerin bu yapıyla mücadeleyle artık hükümete bir görev Bakanlar Kurulu kararı ile de vermiştir. Ama bu mücadele tamamen hukuk içerisinde olmak durumunda” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • nasıl gidiyor 9 yıl önce Şikayet Et
    sakın artık iş işden geçmiş olmasın da siz paralelci bakanla konuşuyor olmuş olmayasınız:)
    Cevapla
  • Kars3636 9 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan biz Türkiyeyi Günahi kadar sevmez.
    Cevapla
  • kani birgül 9 yıl önce Şikayet Et
    bu hükümet yavrusunu öldüren aslana benziyor.
    Cevapla
  • alii 9 yıl önce Şikayet Et
    cemaat az can yakmadı işte sap döner keser döner gün gelir hesap döner.
    Cevapla
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan, bizimkilere perde önünde tamam diyor ama onlarda farkında olayın. sadece enerji anlaşmaları için, yanındaymış gibi duruyor. Bakü de yaşayanlar bunu bilir. Siz oyalanın oyuncaklarla, kapanan okullar açıldı bile...vesselam :).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı