Barzani Kürt parti liderleri ile bir araya geldi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi.

Barzani Kürt parti liderleri ile bir araya geldi
Barzani Kürt parti liderleri ile bir araya geldi
GİRİŞ 26.02.2015 22:21 GÜNCELLEME 26.02.2015 22:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Barzani'nin Erbil'deki resmi konutunda gerçekleştirilen toplantıya koalisyon hükümetinde yer alan Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran Hareketi, İslami Birlik Partisi ve İslami Toplum Partisi yöneticileri katıldı.

IKBY Başkanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, taraflar toplantıda terör örgütü IŞİD'le mücadele ve Irak merkezi hükümetiyle yaşanan sorunların çözümü için beraber hareket etme kararı aldı.

Açıklamada toplantıda alınan kararlara ilişkin şu ifadelere yer verildi:

"Bağdat ile petrol ihracı ve bütçenin paylaşımında yaşanan anlaşmazlıklar çözüme kavuşturulacak. Bağdat, 2 Aralık'ta imzalanan anlaşma kapsamında Kürt bölgesinin bütçedeki payını gönderecek. Kürt bölgesindeki siyasi partiler, tek ses halinde Bağdat'ı buna zorlayacak. Irak merkezi hükümetinin, Kürt bölgesindeki memurların maaşlarını da hiçbir siyasi gerekçenin arkasına sığınmadan göndermesi sağlanacak. Ayrıca IŞİD ile mücadelede daha fazla uluslararası desteğin sağlanması için diplomatik girişimler artırılacak. Peşmerge'ye silah ve lojistik destek temin edilecek."

Kürt bölgesinde Parlamento'da sandalyesi bulunan tüm partiler, hükümette yer alıyor. Parlamento'da muhalefetin olmadığı Kürt bölgesindeki siyasi partiler, merkezi Irak hükümetine karşı genel olarak birlikte hareket ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • gundem analiz 9 yıl önce Şikayet Et
    bu gorusmeler cok degerlidir birlik icinde kurdistani daha kuvetlendirecek turkiye insallah ornek olur iste size kurdlerin nasil uzlastiklari turkiye tmm inde birinirine saldirmak bir kultur isidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler