Netanyahu ABD'nin iç siyasetine burnunu sokuyor

İsrail muhalefeti, Başbakan Binyamim Netanyahu’nun ABD Kongresi'nde 3 Mart'ta yapacağı konuşmaya yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

Netanyahu ABD'nin iç siyasetine burnunu sokuyor
Netanyahu ABD'nin iç siyasetine burnunu sokuyor
GİRİŞ 01.03.2015 23:07 GÜNCELLEME 01.03.2015 23:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski Adalet Bakanı ve Hatnua Partisi lideri Tzipi Livni, Netanyahu’nun ABD ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, "Netanyahu, ABD'nin iç siyasetine burnunu sokmayı tercih ederek fesat ve anlaşmazlık tohumları ekiyor" ifadesini kullandı.

''Bu ziyaret, İsrail’in ABD ile olan ilişkilerine zarar verecektir” değerlendirmesinde bulunan Livni, "Amerikalıların desteğini garanti altına almalıyız ve onlarla iyi ilişkilerimizi sürdürmeliyiz” dedi. Livni, bu sayede İsrail ile ABD arasında istihbarat paylaşımı kapısının açılacağını belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkanı İzak Herzog da Netanyahu'nun ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, ''Başbakan Netanyahu’nun görevi, konuşma yapmak ve alkış almakla sınırlı değil'' diye konuştu.

Herzog, Netanyahu’nun asıl yapması gerekenin, ''İsrail ile dünya genelindeki ortakları arasında işbirliği kapıları açmak ve güven ortamını temin etmek'' olduğunu belirtti.

Eski Adalet Bakanı ve Hatnua Partisi lideri Livni ile İşçi Partisi Genel Başkanı Herzog, İsrail’de 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlerine "Siyonist Kamp Partisi" adı altında ortak katılma kararı almıştı.

İsrail basınında çıkan son seçim anketleri, "Siyonist Kamp Partisi" ile Netanyahu'nun Likud partisinin başabaş gittiğini gösteriyor.

Tartışmalı ABD ziyareti

ABD Temsilciler Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, Netanyahu'yu İran konusunda mart ayında Kongre'ye hitap etmek üzere davet ettiğini açıklamış, davet, kendilerine danışılmadığı ve diplomatik protokollerin ihlal edildiği gerekçesiyle Beyaz Saray'ın tepkisini çekmişti. Obama'nın, İsrail'de mart ayında seçim yapılacak olması sebebiyle Netanyahu ile görüşmeyeceği belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • ataları 9 yıl önce Şikayet Et
    kııristiyanlar sanırım isralioğullarını ataları sayıyorlar kendilerine göre üstün tutuyorlar. onun için israloğullarının yapacakları her türlü oyun onların yüzlerine birer öpücük gibi olsa gerek! zaten protokollerinde 20 asırdır kandırdıklarını söylüyorlar. uyuyanlara uyumaya devam.
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dubai'de sel hayatı felç etti! Yönetim halka uyarılarda bulundu...
Devlet Bahçeli: İran-İsrail gerilimi tiyatrodur