Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan acil uyarı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça Yemen'e gidilmemesi yönünde uyarı yapıldı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan acil uyarı
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan acil uyarı
GİRİŞ 26.03.2015 00:22 GÜNCELLEME 26.03.2015 01:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dışişleri'nden yapılan önemli açıklamada, ''Halen Yemen'de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden derhal ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça Yemen'e seyahat etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir kez daha hatırlatılması uygun görülmüştür'' denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

''Yemen’de güvenlik durumundaki olumsuz gelişmeler nedeniyle 27 Ağustos ve 30 Eylül 2014 ve son olarak 14 Şubat 2015 tarihlerinde Bakanlığımız tarafından yapılan duyurularda vatandaşlarımızın Yemen’e seyahatlerini iptal etmeleri, Yemen’de bulunan vatandaşlarımızın da behemahal ülkeden ayrılmaları kuvvetle tavsiye edilmişti Yemen'de bulunan vatandaşlarımıza ilişkin gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından 16 Şubat 2015 günü Sana Büyükelçiliğimizin faaliyetleri geçici olarak askıya alınmıştı. 

Yemen’de kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve asayişle ilgili gelişmeler devam etmekte olup, durumun daha da kötüleşmesi ihtimali bulunmaktadır. Bugün itibariyle Aden Havaalanı kapalıdır. 

''ZORUNLU OLMADIKÇA SEYEHAT ETMEYİN''

Bu çerçevede, halen Yemen’de kalan/bulunan vatandaşlarımızın ülkeden derhal ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça Yemen’e seyahat etmemeleri yönündeki tavsiyemizin bir kez daha hatırlatılması uygun görülmüştür. 

Yemen’de kalan vatandaşlarımızın ve yakınlarının ihtiyaç duymaları halinde aşağıda kayıtlı numaradan Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezine ulaşmaları mümkündür.
-Konsolosluk Çağrı Merkezi tel: (+90) 312 292 29 29''

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • yavuz-cevap hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibi düşünmeyen herkes ya israil ajanı ya paralel ya CHP'li ya şucu ya bucu Allah hepinize akıl ve iz'an versin. Haberlerin altındaki yorumlara baktıkça insan nasıl bu kadar bağnaz olur diye düşünüyorum. İnsanları beyninlerini kiraya vermekle suçluyorsunuz ancak burada kim olduğunu bilmediğiniz insanların bir yorumundan hareketle onlar hakkında hüküm verme yetkisini kendinizde görebiliyorsunuz. Ben üç dönemdir Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veriyorum ama artık hakikaten bazı şeylerin suyu çıktı. Selametle...
    Cevapla
  • cuvaldız 9 yıl önce Şikayet Et
    eski bir akp li olarak inanın yemen bizim madenlerden daha güvenli.
    Cevapla
  • raufunda sana cevap hakki 9 yıl önce Şikayet Et
    seni bi seyle suclamadim,illada benim gibi düsünmenede gerek yok,ama ortaya attigin bir yorum var,niye Türk olmak disda ve icte zillet oluyor,ikincisi disisleri vatandasini uyariyor,tipki amerikanin ve bazi bati ülkelelerinin yaptigi gibi vatandasini uyariyor,bunda kötü olan ne.
    Cevapla
  • sami 9 yıl önce Şikayet Et
    Yemen de İran'ın kontrolünde gitmeyin oraya... Osmanlı da böyle mi yapardı acaba? Hiç ihtimal vermiyorum
    Cevapla
  • kadir 9 yıl önce Şikayet Et
    yavuz, bazilari bilincli yapmaya calisti hatirlarsan!
    Cevapla
  • yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Dış politikayı mahvettiniz içerisi desen PKK'nın ayaklanmasına bakıyor allah sonumuzu hayretsin türk olmak içerde de dışarda da zillet sebebi oldu.
    Cevapla
  • hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    yavuz senin hiç haberin yokmu abd israil hükümetleri bir bir düşüyor.iranın adamları yolluyor başkanlıga
    Cevapla
  • bahane 9 yıl önce Şikayet Et
    inan okadar ezik bir adamsin ki, sen kesin kemalistsin ve daha disari diyon ama yurt disina cikmadigin armut gibi belli ediyor kendini inan..sen bir disari cik disari, kafanizi o kumun icinden bir cikarinda, gorun, yurt disinda neler soyleniyor..hey yavrum hey artik milleet uyandi oyle eskisi gibi oyunlariniza gelmez, o pilavlar bozuldu arkadas baska taktik arayin..uzuluyom sizin halinize..
    Cevapla
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka,disisleri uyariyor gitmeyin diye vatandasini,sen baska telden caliyorsun,merakli isen git tutanmi var.
    Cevapla
  • Hamza 9 yıl önce Şikayet Et
    @yavuz, insanları İsrail sevdalısı yaparken böyle saçmalıyorlar işte. Merak etme senin gibilerden başka kimse utanmıyor Türk olmaktan. Zillet sen ve senin gibilerin ruhunda var, Türk olmakla bir ilgisi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak