Erdoğan bu 3 ülkeye gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Mart-1 Nisan tarihlerinde Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

Erdoğan bu 3 ülkeye gidecek
Erdoğan bu 3 ülkeye gidecek
GİRİŞ 27.03.2015 13:18 GÜNCELLEME 27.03.2015 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orta Avrupa ve Balkanlar'da ülkenin stratejik ortağı Romanya ile Slovenya'nın yanı sıra iyi ilişkilerin bulunduğu Slovakya'ya gerçekleştirilecek bu ziyaretler, bölge ülkeleriyle hali hazırdaki işbirliğinin en üst seviyede sürdürülmesine yönelik ortak iradenin bir nişanesi olacak.

Erdoğan, 30 Mart Pazartesi günü Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, 31 Mart'ta Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, 1 Nisan'da Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ile görüşecek, mezkur ülkelerin başbakan ve meclis başkanlarını da kabul edecek.

Görüşmelerde, başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak, ilave işbirliği imkanları değerlendirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunulacak, bu ülkelerle mevcut işbirlikleri güçlendirecek anlaşmalar da imzalanacak.

Türkiye'nin üyeliğine destek veren AB üyesi bu ülkelerin liderleriyle yapılacak görüşmelerde, ülkenin AB'ye üyelik süreci ve katılım müzakereleri de ele alınacak.

Erdoğan, ziyaret edilen ülkelerle ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirme kararlılığının göstergesi olarak, her üç ülkede düzenlenecek iş forumlarına, ev sahibi ülke cumhurbaşkanlarıyla katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a refakat eden iş adamları da bu iş forumlarında yerel muhataplarıyla bir araya gelerek, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirme, mevcut projeleri geliştirip karşılıklı ticari hacmi daha üst seviyelere taşıma imkanı bulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Davutoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Gidişin olsun da dönüşün de olsun. Sen bize lazımsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli gazete Erdoğan fotoğrafıyla yayınladı: Türk planı
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...