İran'dan Ankara'ya çok sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran’ın bölgedeki tutumunu eleştiren ifadelerine İran’ın tepkisi sert oldu.

İran'dan Ankara'ya çok sert yanıt
İran'dan Ankara'ya çok sert yanıt
GİRİŞ 27.03.2015 14:23 GÜNCELLEME 27.03.2015 17:39
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

İran ve dünya güçleri arasında  Tahran’ın nükleer programı konusunda yürütülen müzakereler kapsamında İsviçre’nin Lozan şehrinde  bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran’ı eleştiren sözlerini değerlendirdi.

İran devlete televizyonunun haberine göre, Zarif, “ Stratejik hatalar ve hırslı politikalarla bölgede onarılmaz hasarlara neden olanların, sorumlu  politikalar benimseyerek kapasitelerini  barış ve huzurun sağlanmasında kullanmaları iyi olur” diye konuştu.

İranlı bakan, “Türkiye’yle değişik alanlardaki stratejik ilişkilerimize büyük önem verip saygı duymaktayız. Mevcut şartlarda tüm ülkeler bölgede istikrarın sağlanması için hareket etmeli” dedi.

Zarif, “İran, Yemen’in toprak bütünlüğünün sağlanması ve bu ülkeye istikrar ve güvenliğin dönmesi için bölgedeki tüm kardeşlerinin katılımıyla bu ülkedeki çeşitli guruplar arasındaki diyalogu kolaylaştırabilir”  ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 146
  • muhammedi 8 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ettim de sanki hep aynı paralı asker fitne görevini yerine getiriyor
    Cevapla
  • taybaran 8 yıl önce Şikayet Et
    Irandan dost olmaz,esad a destek veren bir ulkeden dost olunurmu
    Cevapla
  • SEMSETIN 8 yıl önce Şikayet Et
    yau iranin gazi var petrolu var atom teknolojisi var uzun mevzili roket üretiyo, peki türk devleci kardeslerim sizide güzel uykuya koydular!!!!
    Cevapla
  • bilo 8 yıl önce Şikayet Et
    iranin akli fikri siiligi ortadoguya yaymak. Bunun icin elinden geleni ardina koymaz. Tarihte bile mevcudttur.. Kalleslik , ikiyuzluluk her numara vardir iranda.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    peki şii nedemek sünni ne biliyonmuki ?
    Cevapla
  • kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    rahat dur turkiye bir atomluk canin var onuda iran almasin bari tum gucunu israile sakla diyecem ama nasil olsa onlara hizmet ediyorsun iran sonuna kadar hakli musluman olarak amerikaya yaklasip muslumani satarsan hristiyan siyonizm acirmi sana kimsin sen musluman sirtini kime dondun muslumana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi