Slovenya ve Slovakya'da Erdoğan heyecanı

Erdoğan'ın gelecek hafta Slovenya va Slovakya'ya düzenleyeceği ziyaretlere ticari ilişkilerin geliştirilmesi iki ülkede heyecan yarattı.

Slovenya ve Slovakya'da Erdoğan heyecanı
Slovenya ve Slovakya'da Erdoğan heyecanı
GİRİŞ 28.03.2015 11:30 GÜNCELLEME 28.03.2015 11:31

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek hafta Slovenya va Slovakya'ya düzenleyeceği ziyaretlere bu iki ülke özellikle ticari ilişkilerin geliştirilmesi bakımından büyük önem veriyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 30 Mart-1 Nisan tarihlerinde bazı bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamları ile Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

"MEVCUT İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK"

Erdoğan pazartesi günü Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, salı günü Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, sonraki gün ise Romanyalı mevkidaşı Klaus Iohannis ile görüşecek. Görüşmeler sırasında başta siyasi ve ekonomik konular olmak üzere ikili ilişkiler tüm yönleriyle ele alınacak. İlave işbirliği imkanlarının değerlendirileceği ziyaretler sırasında ayrıca bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişi yapılacak, mevcut işbirliklerini güçlendirecek anlaşmalar imzalanacak.

"BU ANLŞMAYI ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ"

Ziyaret öncesi AA muhabirine değerlendirmede bulunan Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Türkiye ile Slovenya arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğu günden bu yana geçen 23 yılda olumlu işbirliği bulunduğunu belirtti.

Jazbec, Türkiye ile Slovenya arasında 2011 yılında stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatarak, bunun iki ülke arasındaki işbirliği açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Stratejik ortaklığın çok geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Jazbec, "Bu anlaşmayı çok ciddiye alıyoruz çünkü karşılıklı ilişkileri nasıl yürüteceğimize dair bir çerçeve çiziyor" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor