İran'dan Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili açıklama

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Kaşkavi, Erdoğan'ın programında değişiklik olmadığını açıkladı.

İran'dan Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili açıklama
İran'dan Erdoğan'ın ziyareti ile ilgili açıklama
GİRİŞ 29.03.2015 14:22 GÜNCELLEME 29.03.2015 15:27
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Kaşkavi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Nisan'da başkent Tahran'a yapacağı ziyaret programında bir değişiklik olmadığını duyurdu.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Tahran'da konuşan Kaşkavi, bir soru üzerine, "Bildiğimiz kadarıyla Erdoğan'ın ziyaret programı değişmedi" dedi.

Kaşkavi, "Her söze uygun bir cevap verilmesi gerekir" diyerek İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in Erdoğan'ın sözlerine "Uygun bir dille cevap verdiğini" ileri sürdü.

"Bölge ülkelerinin birbirini suçlamak yerine, bölgenin gerçekleri ve şartlarını göz önünde bulundurarak sorunları ortak bir şekilde çözmeleri gerektiğini" dile getiren Kaşkavi, "Bölgedeki mevcut şartların görmezden gelinerek açıklama yapılmaması gerektiğini" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 26 Mart'ta Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İran'ın bakış açısının değişmesi gerektiğini belirterek, "İran bölgeyi domine etme çabası içinde. Yemen, Suriye ve Irak'ta ne gücü varsa çekmesi lazım" demişti.

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Erdoğan'ın ziyaretinin iptal edilmesi için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunmuştu.

YORUMLAR 37
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    yorum yaparken dikkat edin arkadaslar iranin turkiyenin dostu olmadigini bende biliyorum ama burda herkes yorum yapip mesala abd israil alman ingiliz ajanlarida olabilir halki bu gibi kanallardan dusmanlik tohumlari eker bu tuzaklara gelmeyin kim nederse desin en dogrusunu yuce mevlam bilir kurulan butun tuzaklar bosa cikar su iran sia dusmanliginida birakin siami daha cok musluman yoksa sunnimi ancak ve ancak allah zulcelalahu bilir gunaha girmeyin
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Adın batsın şeytan iran.
    Cevapla
  • zeki 9 yıl önce Şikayet Et
    barışın güvenin istikrarın mazlumların yetimin adresi türkiyedir iran suriyede sivile bidon bombası atan ülkedir eğer erdoğanın barışın temsilcisi olduğunu bile bile istemezlerse kendi bilecekleri iş amerika israil kapıda bileniyor türkiye he desin taş üstünde taş bırakmazlar iran kendini baya bişey zannediyor
    Cevapla
  • Mehmet yarar 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayıp, çok ayıp Sayın Cumhurbaşkanımıza "2. evine" gitmesine izin vermiyorlar....
    Cevapla
  • yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Kıskançlığınızdan ne söyleyeceğinizi bilmiyorsunuz....
    Cevapla
  • emine 9 yıl önce Şikayet Et
    bekir koynunda yatır ok?
    Cevapla
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin Recep Tayyip Erdogan Türkiye cumhuriyeti cumhurbaskanimizin en azindan Türkiye'den sölüyorum --> resmen tescilli %52 seçtigi 38 milyon'dan fazla sevenin evi ve ailesi var , arti yurtdisinda en az okadar'daha seveni ve evi var , iran'da 30 milyona yakin seveni ve evi var --> Mehmet yarar sen merak etme bizim evimiz her zaman sonunakadar açiktir Reisimize .
    Cevapla
  • fitneciler 9 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle ben bir vatandaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'