Skandal! Liderlerin bilgileri yanlış yere gitti

Avustralya’da gerçekleştirilen son G20 Zirvesi’ne katılan tüm dünya liderlerinin kişisel bilgileri yanlış bir yere gönderildi.

Skandal! Liderlerin bilgileri yanlış yere gitti
Skandal! Liderlerin bilgileri yanlış yere gitti
GİRİŞ 30.03.2015 13:30 GÜNCELLEME 30.03.2015 13:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avustralya’da gerçekleştirilen son G20 Zirvesi’ne katılan tüm dünya liderlerinin kişisel bilgilerinin ülkenin göç departmanı tarafından yanlışlıkla Asya Kupası Futbol Turnuvası’nı düzenleyen yetkililere gönderdikleri ortaya çıktı.

İngiliz Guardian gazetesi konuyla ilgili özel haberinde, Türkiye’yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği zirvede, dünya liderlerinin pasaport numaralarının, vize bilgilerinin ve onlarla ilgili diğer gizli detayların üçüncü kişilere aktarıldığını belirtti.

G20’ye katılan ve kişisel bilgileri yanlışlıkla Futbol Turnuvası yetkililerine gönderilen 31 lider arasında; ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Rusya lideri Vladimir Putin de bulunuyor.

Avustralya Gizlilik Komiseri konuyla açıklamasında, bilgilerin ülkenin Göç ve Sınır Kontrolü Departmanı’nın bir çalışanının e-posta atarken dikkatsiz davranıp “alıcı adresini kontrol etmemesi” sonucu yanlış adrese gönderildiğini, ancak bu bilgilerin kamuya açıklanmadığını varsaydıklarını söyledi.

Geçen yıl Avustralya'da düzenlenen G-20 Zirvesi'ne, üye ülkelerin yanı sıra misafir ülkeler ile uluslararası kurumların temsilcileri de katıldı.

Avustralyalı yetkililerin yapılan hatayla ilgili dünya liderlerini bilgilendirip bilgilendirmediği ise bilinmiyor.

YORUMLAR 5
  • kepez 8 yıl önce Şikayet Et
    Kepazelik.
    Cevapla
  • Alternatif Düşünce 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başbakan yeni pasaport çıkarmalı ve gizli bilgileri değiştirmeli
    Cevapla
  • g20 8 yıl önce Şikayet Et
    bu olay bizde olsaydı neler YAZMAZLARDI tv kanallardına flaş flaş diyerek döne döne bu haberi verirlerdi üstelikde bu toplantıya katılan liderlerdende siz nasıl yaptınız böyle bir yanlışlığı diyerek dünyaya bizi şikayet ederlerdi fakat onlar yapınca sadece yanlışlık olmuş hiç birinin sesi çıkmıyor..çünkü orası avustralya olaki MÜSLÜMAN olsaydı 1 hafta bu haber gündemden DÜŞMEZDİ..
    Cevapla
  • d_8 8 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten öyle
    Cevapla
  • kaan 8 yıl önce Şikayet Et
    her tarafta rezillik diz boyu...
    Cevapla