Azeri vekil: Karara AKPM'de itiraz edeceğiz

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Avrupa Parlamentosu'nun kararına AKPM'de itiraz edeceğiz.

Azeri vekil: Karara AKPM'de itiraz edeceğiz
Azeri vekil: Karara AKPM'de itiraz edeceğiz
GİRİŞ 16.04.2015 02:31 GÜNCELLEME 16.04.2015 02:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Ganire Paşayeva, Ermeni tasarısını kabul eden Avrupa Parlamentosu'nun sahte ve adaletsiz kararına AKPM'de itiraz edeceklerini söyledi. 

Tasarının kabul edilmesinin ardınan açıklamalarda bulunan Ganire Paşayeva, Avrupa Parlamentosu'nun, sözde Ermeni soykırımı iddiaları ile ilgili karara dünyada yaşayan bütün Türkler tarafından itiraz edilmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa'da yaşayan Türk kökenli insanların yaşadığı ülkelerde bu tartışmalara destek vermiş milletvekillerine ve Avrupa Parlamentosu'na itiraz etmeleri gerektiğini belirten Paşeyava, "Avrupa Parlamentosu'nun yalanlarla ilgili kararını hiçbir Türk, tanımayacak ve kabul etmeyecektir" dedi. 

Paşayeva, bazı Avrupa ülkeleri sözde Ermeni soykırımı yalanlarından kendi çıkarları için nasıl kullandıklarını bir kere daha gösterdiklerini söyledi. Paşayeva sözlerine şöyle devam etti:

"Yalanlara karşı en ciddi mücadele yolu ise tüm dünyada gerçekleri daha çok anlatmak. Ermenistan, Ermenilerin Karabağ'da, Hocalı'da açtıkları yarayı, soykırımı Türk kökenli bütün insanlar dünyaya daha çok duyurmalı, yalanlara karşı gerçeklerle mücadele daha da genişlendirmelidir."  

TÜRK DÜNYASINA KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI 

Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Francis'in, sahtekarlığa, yalana destek verdiğini belirten Paşayeva, "Türk dünyasını karalama kampanyası başlatılmıştır" dedi. 

Tüm Müslüman dini liderlerin bu konuda itiraz etmeleri gerektiğini söyleyen Paşayeva sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm Türk-Müslümanların, özellikle Avrupa'da yaşayanların bu açıklamaya ciddi itiraz etmeleri gerekiyor. Tarihte olmayan olayları, yalanları gerçek gibi konuşmak kendine din adamı diyen birine yakışmıyor. Papa büyük bir hata yaptı. Tüm dünyada yaşayan Türk kökenli insanların uyanması gerekir. Sözde Ermeni soykırımı iddialarının arkasında nasıl bir oyun oynandığını görmüş ve karşısında durmak için çalışmalarımızı arttırmamız gerekir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • hasan katip 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal bacımıza,,,
    Cevapla
  • R@M@Z@N 8 yıl önce Şikayet Et
    Ganira Paseyeva ya helal olsun. Azerbaycan milletvekili mi yoksa Türkiye mi belki değil. Türkiye Azerbaycan ilişkileri ile çok yakından alakalı. Türkiye de birçok içi boş milletvekilinden daha değerli.
    Cevapla
  • FIRFIR 8 yıl önce Şikayet Et
    sonucta papaz iste ne beklenir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!