Numan Kurtulmuş'tan Avrupa çıkarması

Hollanda ve Almanya’ya 3 günlük ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk vatandaşlarla bir araya gelecek.

Numan Kurtulmuş'tan Avrupa çıkarması
Numan Kurtulmuş'tan Avrupa çıkarması
GİRİŞ 17.04.2015 09:58 GÜNCELLEME 17.04.2015 12:48

Hollanda ve Almanya’ya 3 günlük ziyaret gerçekleştirecek olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil toplum örgütleri, iş adamları ve Türk vatandaşlarla bir araya gelecek.

Özel uçak "GAP" ile Rotterdam The Hague Havalimanı’na inen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan ve eşi Senem Arslan ile diğer yetkililer tarafından karşılandı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a eşi Sevgi Kurtulmuş, AK Parti Konya Milletvekili Hakan Tüfekci ile gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri eşlik ediyor.

HOLLANDA VE ALMANYA’DA YOĞUN PROGRAM

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ilk olarak Den Haag’da Hollanda Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Lodewijk Asscher ile bir araya gelecek ardından Hollanda’daki sivil toplum kuruluşları, Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu (YVDK) üyeleri ve Hollanda Türk toplumunun önde gelen isimleriyle Lahey Büyükelçiliği’nde buluşacak.

GURBETÇİLERLE BİR ARAYA GELECEK

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) Genel Kurulu’nda bir konuşma yapacak daha sonra Den Haag Mescid-i Aksa Camii’nde cuma namazını kılarak, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’a geçecek. Burada Türk vatandaşlarla biraraya gelecek olan Kurtulmuş, Hollanda ziyaretini tamamlayarak Almanya’ya gidecek.

Mannheim, Köln ve Dortmund’a çeşitli temaslarda bulunacak olan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Almanya’da ilk olarak Mannheim’da sivil toplum kuruluşlarıyla ve Türk vatandaşlarıyla buluşacak.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un 3 günlük Hollanda ve Almanya programının son adresi Dortmund olacak. Sultan Ahmet Camii’ni, et edecek olan Kurtulmuş, yaklaşık 45 bin Türk’ün yaşadığı Dordmund’da vatandaşla buluşacak.

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan da bu geziyi takip eden gazeteciler kafilesinde temaslarını sürdürüyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır