Barzani'den Türkiye açıklaması

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, İran ve Türkiye'nin Musul operasyonuna direk katılmayacağını söyledi.

Barzani'den Türkiye açıklaması
Barzani'den Türkiye açıklaması
GİRİŞ 21.04.2015 16:49 GÜNCELLEME 21.04.2015 16:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Barzani, IŞİD'in işgali altında bulunan Musul'a ABD ve koalisyon ülkelerinin desteği ile yapılacak kapsamlı operasyona Türkiye ve İran'ın doğrudan katılmayacağını belirterek, "Ama uzmanlık alanları çercevesinde gerekli silah ve lojistlik desteği sağlasalar, müteşekkir kalırız" dedi. Barzani, hedeflerinin bağımsızlık olduğunu da tekrarlayarak, hiç bir olay ve durumun bağımsız Kürdistan hedeflerine engel olamayacağını söyledi.

Musul'a yapılacak kapsamlı operasyona ilişkin hazırlıklar sürerken Barzani, Amerika’nın Sesi Radyosu’na önemli açıklamalar yaptı.
 
Rudaw'ın haberine göre Barzani, hedeflerinin bölgede bağımsız bir Kürdistan kurmak olduğunu söyledi. Barzani, "Hedefimiz ve çabamız Kurdistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü içindir. Bu nedenle çabalamaya devam ediyoruz. Ancak bu, tarafların anlaşmasıyla çözülebilecek bir konu, savaşla değil" dedi.
 
Barzani, Peşmergelerin bölgede IŞİD'e yönelik sürdürdüğü harekat ve Musul'u hedef alacak kapsamlı operasyon hazırlığına da vurgu yaparak, Türkiye ve İran'daki Kürtlerden büyük destek aldıklarını belirterek savaşı kazanacaklarını söyledi. Barzani, Musul operasyonuna İran ve Türkiye'nin katılmayacağını ise şu sözlerle dile getirdi:
 
"İran komşu bir ülke olarak, Irak’a yardımda bulunabilir. Aldığımız haberlere göre de İran Musul’a yapılacak operasyona katılmayacak.
Kürdistan Bölgesi olarak komşu ülkelerle aramızı iyi tutmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin de Musul operasyonuna katılmayacağını düşünüyoruz. Katılması da gerekmiyor. Ama uzmanlık alanları çercevesinde gerekli silah ve lojistlik desteği sağlasalar, müteşekkir kalırız."
 
Barzani, Irak Başbakanı Haydar Abadi'nin kısa süre önce Erbil'e yaptığı geziyi değerlendirirken, "Toplantımızın oldukça iyi geçti.
Yalnız 2003’ten itibaren Bağdat’la yaşanan sorunların bir-iki görüşmede çüzülemeyeceğini iyi biliyoruz" diye konuştu.
 
Bu arada ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun son 8 ayda, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine 3 bin 200 hava saldırısı düzenlediği ve bunlardan 5 bin 780 hedefin imha edildiği bildirildi.

YORUMLAR 2
  • sipahi 8 yıl önce Şikayet Et
    kürt yönetimi bağımsız olup türkiye ye bağlanmalı... rusların kırımda yaptığını bizler kürt kardeşlerimizle yapmalıyız... bizim enerji sorunumuz biter onların güvenlik ve refah...
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    bide o hain pkk liler adam olmaya çalışsalar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı