Türkiye'den Mısır'a 'Mursi' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Türkiye'den Mısır'a 'Mursi' tepkisi
Türkiye'den Mısır'a 'Mursi' tepkisi
GİRİŞ 22.04.2015 09:33 GÜNCELLEME 22.04.2015 09:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Açıklamada şöyle denildi:

"Mısır’da düzenlenen ilk demokratik seçimler neticesinde halk iradesiyle iş başına gelen, ancak 2013 yılında gerçekleştirilen askeri müdahale sonucu görevinden zorla uzaklaştırılan Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin diğer sanıklarla birlikte yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasını esefle karşılıyoruz. 
 
Askeri müdahalenin ardından Mısır halkının belli bir kesimine yönelik olarak yürütülen uluslararası standartlardan uzak keyfi yargılamalar, eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen yargı kararının objektifliğine dair şüpheleri derinleştirmekte, Mısır’da demokrasinin geleceğine ilişkin endişeleri pekiştirmektedir. 
 
Mısır halkının gerçek bir demokrasiye ve hukuk devletine yönelik meşru taleplerinin karşılanması hususundaki samimi çağrılarımız geçerliliğini korumaktadır."

YORUMLAR 6
  • galip 8 yıl önce Şikayet Et
    Herşey bitti ye avrupa,ABD,iran ,israil,ermenistan da herşey bitti oralarda güllük gülüstanlık ama 50 yıldır türkiyenin iç işlerine babalarının malı gibi karışıyorlar
    Cevapla
  • herşey bitti 8 yıl önce Şikayet Et
    herşey bitti ülke günlük gülistanlık mısırın iç sorunuyla ilgileniyoruz
    Cevapla
  • paralel 8 yıl önce Şikayet Et
    eminim ki paralel zihniyetindeki insanlarda böyle düşünür.. Ama kendilerine sorarlarmı ki çoğu ülkede eğitim kurumları var. peki o zaman senin ne işin var o ülkelerde.. kendi ülken dururken.
    Cevapla
  • Kasırga 8 yıl önce Şikayet Et
    sen ümmet kavramı nedir bilir misin. Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmeyen Müslüman olur mu. elbette mısır bizim meselemizdir. Türkiye'yi de Mısır'ı da karıştıran aynı eldir. anla artık.
    Cevapla
  • Olan bu olayla 8 yıl önce Şikayet Et
    Mısırın batılılar tarafından hegemonya altında olduğunu görüyoruz.
    Cevapla
  • Bilal 8 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın Cehennem...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!