Çanakkale'de cuma protokolü

Çanakkale Savaşları'nın 100. yıldönümü törenlerinde, "Cuma protokolü" uygulanacak.

Çanakkale'de cuma protokolü
Çanakkale'de cuma protokolü
GİRİŞ 24.04.2015 12:12 GÜNCELLEME 24.04.2015 12:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tören için iki ayrı porgram hazırlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Müslüman siyasetçiler, cuma namazını kılacak. Cuma namazı programına katılmayacak olan liderler için de Savarona yatı ile bir boğaz turu programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evsahipliğinde, 17 devlet başkanı, 3 parlamento başkanı, 3 cumhurbaşkanı yardımcısı, 5 başbakan, 1 eski cumhurbaşkanı, 28 bakan, 6 uluslararası örgüt genel sekreteri olmak üzere 90’a yakın ülkeden üst düzey konuğun katıldığı tören programında, öğle saatlerinde konuklar için iki ayrı program hazırlandı.

BİRLİKTE CUMA NAMAZI

Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve törenlere katılan Müslüman siyasetçiler, Yahya Çavuş Şehitler Camii’nde Cuma Namazı kılacaklar.

BOĞAZ TURU YAPILACAK

Cuma namazı programına katılmayacak olan, Müslüman olmayan siyasetçiler için ise, ayrı program hazırlandı.  Aralarında İngiltere Veliaht Prensi Charles, İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins, Karadağ Devlet Başkanı Filip Vujanovic, Makedonya Devlet Başanı Gjorge İvanov ile, Avustralya, Yeni Zelanda, Moldova, Romanya Başbakanları'nın olduğu Müslüman olmayan lider ve siyasetçiler için ise, Savarona yatı ile bir boğaz turu programı hazırlandı.

YORUMLAR 8
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Akif Ersoy'a " Bu Ülke Ne Zaman Düzelir ?" Diye Sormuşlar. "Cuma Namazına Gelen Cemaat, Sabah Namazına Geldiğinde." Demiş !
    Cevapla
  • kübra 8 yıl önce Şikayet Et
    İslam dünyasının umudu. Türkiye'mizin gururu. Maşaallah dünya liderimize.
    Cevapla
  • kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    adamsın reis.....
    Cevapla
  • Egeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Bazıları gibi atalarından dedelerinden dininden tarihinden utanmaz kim olduğunu kime inandığını bilir gurur duyarsan HAK için halkın içinde DİK DURAN bir UZUN ADAM OLURSUN..
    Cevapla
  • hsn 8 yıl önce Şikayet Et
    gönüller seninle maşşallah dünya lideri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!