Sert tepki sonrası Rusya'dan Türkiye açıklaması

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Putin'in Ermenistan ziyaretinin, Türkiye-Rusya ilişkilerini olumsuz etkilemeyeceğini düşündüklerini söyledi.

Sert tepki sonrası Rusya'dan Türkiye açıklaması
Sert tepki sonrası Rusya'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 25.04.2015 03:09 GÜNCELLEME 25.04.2015 13:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Dmitriy Peskov, Rus basınına yaptığı açıklamada, Putin'in diğer ülke liderleriyle beraber Erivan'da bulunmasının gayet doğal olduğunu savunarak, ''Putin'in anma törenine katılmasının (Türkiye-Rusya ilişkilerine) olumsuz yansıyacağını düşünmüyoruz'' dedi.

''AÇIKLAMAYI ÇOK İYİ OKUMAK GEREKİYOR''

Peskov, "Putin'in açıklamalarını iyi okumak çok önemli, aynı zamanda Türkiye'nin bizim stratejik ortağımız olduğunu unutmamak da çok önemli. Türkiye ile geniş kapsamlı ilişkilerimiz mevcut ve ilişkilerin gelişme perspektifi olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamasının Türkiye tarafından yok hükmünde kabul edildiğini kaydederek "soykırım" ifadesinin kullanılmasını kınamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • slm 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın güçlü ülkelerinin takmadığı,önemsemediği,umursamadığı bir ülke haline getirenler utansın ülkemizi.
    Cevapla
  • Mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha yani birde ne yapmamiz gerektiginide sizden ogrenelim,butun anlasmalari askiya almamiz lazim ya Adam gibi dost olursunuz yada gule gule orda turke kufret gel burda nukleer insa et hadi turkiye ver tepkini kimsenin yanina kalmasin yaptigi
    Cevapla
  • mustafa semih arıcı 8 yıl önce Şikayet Et
    ne demişler? ayıdan post, Moskoftan dost olmaz!
    Cevapla
  • AHMET EKİCİ 8 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan dost olmaaaaz
    Cevapla
  • 123 8 yıl önce Şikayet Et
    putin bence normal yapması gerekeni yaptı, din olarakta mezhep olarakta tarihsel olarakta ermenistan yanında durması gerekti yoksa seçimlerde müslümanı hristiyana tercih etti diye oyları kırılabilir, bunu dış mesele olarak değil iç mesele olarak görüyor. batı mezhep çatışmasından dolayı bile ermenilere sırt döner. aslında kimsenin geçmiş umrunda değil geleceğe dönük hareket ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!