Bir tepki de Hollande'ye: İftira töreni...

Dışişleri Bakanlığı'nın gece Rusya, Almanya ve ABD'ye yönelik açıklamalarının ardından yaptığı son açıklama ise Fransa'ya yönelikti.

Bir tepki de Hollande'ye: İftira töreni...
Bir tepki de Hollande'ye: İftira töreni...
GİRİŞ 25.04.2015 03:28 GÜNCELLEME 25.04.2015 09:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İFTİRA TÖRENİNE KATILDI

"Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, uzun süre öncesinden ilan ettiği üzere, 24 Nisan 2015 tarihinde Erivan’da düzenlenen ve iddia edildiği gibi geçmişte yaşanan kayıpların anılmasından çok, Türk kimliğine, tarihine ve toplumuna yönelik iftiraların dillendirildiği bir tören şeklinde cereyan eden etkinliklere iştirak ederek, Ermeni anlatısına verdiği desteğini tekrarlamıştır.

TARİHSEL GERÇEKLERİ ÇARPITAN İFADELER KULLANDI

Benzer şekilde, Fransa Başbakanı Valls bugün Paris’te, tarihten barış ve dostluk değil, husumet çıkarma üzerine kurulu bir etkinliğe katılarak tarihsel gerçekleri çarpıtan ve hukuku tahrif eden ifadeler kullanmıştır.

MAALESEF BİR KERE DAHA...

Cumhurbaşkanı Hollande’dan, sözkonusu törenler sırasında, Osmanlı İmparatorluğunun çöküşü sürecinde hangi dine ve etnik kökene mensup olursa olsun, tüm Osmanlı vatandaşlarının büyük acılar yaşadıklarını teslim etmesi beklenirdi. Farklı dinlerin mensuplarının acıları arasında ayrım yapmayan böyle bir yaklaşım, kuşkusuz, Fransa’daki 600 bin Türk tarafından da, olumlu ve kucaklayıcı bir davranış olarak görülürdü. Ancak, Fransa maalesef bir kere daha ayrımcı yaklaşımını sürdürmeyi tercih etmiştir. 

Fransa'nın bu haksız ve tarafgir tutumu Türkiye tarafından reddedilmekte ve kınanmaktadır."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • HAKAN BAYKAL 8 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz türk milleti olarak ermeni lerin katlettiği yüzbinlerce türk için neden bir anıt mezar yapmadık.
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş anlamıyorum hadi diyelim bütün dünya soykırım dedi ermenistanda tazminat talep etti. Neye göre talep edecek o zamanki tarihe göre değilmi e eninde sonunda bu arşivler açılacak bunların yalan foyası ortaya çıkacak
    Cevapla
  • Abdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni yalanına alet olmuş. Herkes söylediğini düşünsün de söylesin kullanılacak terim bence "Ermeni yalanı", "Ermenilerin soysuz yalanı" "Alçak Ermeni yalanı" "Ermeni iftirası", gibi isimlerle veya çalışıp uygun kelimeleri bulup adlandıralım. (Sözde ermeni soykırımı doğru cümle değil.Düşünmeden okumadan konuşan cahiller bunları duya duya gerçek sanıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı