Gül: AK Parti'nin esas kurucusu benim

Abdullah Gül, AK Parti'nin esas kurucusunun kendisi olduğunu ve onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzusu olmadığını söyledi.

Gül: AK Parti'nin esas kurucusu benim
Gül: AK Parti'nin esas kurucusu benim
GİRİŞ 27.04.2015 13:35 GÜNCELLEME 28.04.2015 01:37
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "AK Parti'nin esas kurucusu benim. AK Parti'nin hem ilk çıkardığı başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların başarılı olmasını istemekten başka bir arzum yok" dedi.

Katar'da yayınlanan eş-Şark gazetesine konuşan Gül, "Enerjinin sadece siyasette harcanmadığını, enerjisini başka hizmetlerde de harcayabileceğini" belirterek "Şimdilik böyle düşündüğünü" söyledi.

Gül, kendisinin yeni dönemde Türkiye-Katar ilişkilerini başlatan kişi olduğunu belirterek, "2002 yılında başbakan olduğum dönemde, ondan sonra da hem Dışişleri Bakanı olduğum hem de Cumhurbaşkanı olduğum dönemde en ileri noktaya geldi. Bunu her iki ülkenin vatandaşları da büyük bir mutlulukla karşılıyor. Baba Emir ile bizim başlattığımız ilişkiler şimdi yeni Emir Temim ile ve Türkiye'deki Hükümet, Cumhurbaşkanı, hep beraber çok güçlü, bir ileri bir safhaya taşınıyor. Hep adım, adım ileri gidiyor" diye konuştu.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİ...
  
Gül, "7 Haziran genel seçimleriyle ilgili, istikrarın önemli olduğunu  halkın bu önemi her zaman gördüğünü" belirterek, "Kanaatinin istikrarın devam  edeceği yönünde" olduğunu söyledi. 

YENİ PARTİ KURACAK MISINIZ?
 
Kendisine "Yeni bir parti kurma düşüncesi olup olmadığı" sorulan Gül,  şunları kaydetti: "AK Parti'nin esas kurucusu benim. Ak Parti'nin hem ilk çıkardığı  başbakan benim, ilk cumhurbaşkanı da benim. Cumhurbaşkanlığından sonra da başka  bir makam yok, ne yapalım ki. Arkadaşlarımız da şimdi devraldılar. Onların  başarılı olmasını istemekten başka bir Arzum yok. Enerji sadece siyasette  harcanmıyor. Enerji başka türlü de, hizmetlerle değerlendirilebiliyor. Şimdilik  böyle düşünüyoruz." 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • canan 8 yıl önce Şikayet Et
    erdoğana danışmanlık yapsa keşke.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Tayyibin can yoldasi Ak Partinin Gül ü Seni ve Tüm Ekibinizi Allah icin cok seviyoruz.
    Cevapla
  • seker sarıoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    parti kurmaz kurarsa yanlış yapar böyle akpartiye desdek versin ülke icin hayırlısı olsun sevdm lider
    Cevapla
  • sekere gönderme 8 yıl önce Şikayet Et
    ha ha o dedğinden
    Cevapla
  • abdullah said 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. böyle devlet adamlarına ihtiyaç var..
    Cevapla
  • zehra 8 yıl önce Şikayet Et
    Giray KARDEŞ siyasette et ve Tırnak olmaz bunu iyi belle adamı menfaat için bir saniyede harcarlar ben şahsen Şahit oldum Abdullah Gül'ü oraya getiren Tayyip beydi . ama Tayyip bey gelecek olunca ekmelettine oy vereceksiniz diye baskı yedi millet .Abdullah beyi tenzih ederim ama bu konuda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...