Bozkır: AB süreci demokrasimize çok şey kattı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB sürecini değerlendirdi.

Bozkır: AB süreci demokrasimize çok şey kattı
Bozkır: AB süreci demokrasimize çok şey kattı
GİRİŞ 28.04.2015 16:43 GÜNCELLEME 28.04.2015 16:44

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB süreci kapsamında son 10 yılda TBMM'de 2 bin reform yasasının kabul edildiğini, Türkiye'nin demokraside çok önemli adımları da "AB süreci" kelimesi sayesinde atabildiğini söyledi.

"AB'YE ÜYELİK SÜRECİ TÜRKİYE'YE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADI"

Bozkır, Antalya'da kent merkezindeki bir otelde düzenlenen "AB'ye Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi" konulu Sivil Toplumla Diyalog Toplantısına katıldı. Bozkır, burada yaptığı konuşmada, AB sürecinin Türkiye'ye önemli katkılar sağladığını vurguladı.

AB sürecinin 50 yıldır sürüyor olmasının zaman zaman kafalarda soru işaretleri yaratabildiğine değinen Bozkır, bu sürecin Türkiye'ye kazandırdığı faydaların hiçbir zaman unutulmaması gerektiğine işaret etti.

10 YILDA 2 BİN REFORM YASASI KABUL EDİLDİ

15 yıldır bu işin içinde bulunduğunu ve Türkiye'nin kazanımlarının neler olduğunu çok iyi bildiğini ifade eden Bozkır, son 10 yılda TBMM'de 2 bin reform yasasının kabul edildiğini söyledi.

Bozkır, "Yeni bir medeni kanunumuz, yeni bir ticaret kanunumuz, borçlar kanunumuz, ceza kanunumuz, YÖK'ün kanunun değiştirilmesi, anayasanın birçok maddesinin değiştirilmesi, kadın erkek eşitliği kavramının girmesi, idam cezasının kalkması dahil olmak üzere Türkiye gerçekten demokraside çok önemli adımları, 'AB süreci' kelimesinin sayesinde atabilmiştir" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak