Bakan Çelik'ten Putin'e tepki

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya'nın Ermeni meselesindeki tavrını eleştirdi.

Bakan Çelik'ten Putin'e tepki
Bakan Çelik'ten Putin'e tepki
GİRİŞ 29.04.2015 12:46 GÜNCELLEME 29.04.2015 12:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, ''Bu açıklama açık ve net bir hayal kırıklığıdır. Bu kadar yoğun ilişkilerin olduğu bir yerde bu açıklamanın yapılıyor olması da açıklamanın hiçbir mantıklı temeli olmadığını, tamamen siyasi mülahazalarla yapıldığını gösteriyor'' dedi.

AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, hafta sonunda gerçekleştirilen Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Törenleri'ne ilişkin izlenimlerini anlattı.

Çanakkale Gelibolu Alan Başkanlığının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiğini hatırlatan Çelik, Çanakkale'nin manevi ve kültürel değerine vurgu yaptı.

"ASIL CENTİLMEN OSMANLI'DIR"

Çanakkale'de Osmanlı safında, Afrika'dan Balkanlar'a kadar, 39 ülkeden askerin savaştığını ve şehit düştüğünü anımsatan Çelik, Çanakkale Savaşlarına "centilmenler savaşı" dendiğini ancak asıl centilmen tarafın işgal edilmek istenen toprağın sahibi, mütecavizler sonucunda vatanını savunmak zorunda kalan Osmanlı Devleti olduğunu söyledi.

Çelik, Osmanlı Devleti'nin, dünyanın farklı coğrafyalarından işgale gelen güçlere karşı muazzam bir karşılık verdiğini ve söz konusu karşılığı veren Mehmetçik'in davranışıyla, sadece bir kahramanlık değil aynı zamanda insanlık örneği de sergilediğini kaydetti.

"DÜNYAYA BARIŞ MESAJI VERİYORUZ"

"Millet" kimliğinin güncellenmesi bakımından, törenlerin uluslararası nitelikte yapılmasının önemli olduğunun altını çizen Çelik, şöyle konuştu:

"Etrafımızda 9 ülke yönetilemez durumda. Her vesileyle çatışmalar çıkıyor. Geçmişteki birtakım tarihsel olaylar bugün için büyük kanlı çatışmaların sebebi haline getiriliyor. Biz ilk defa etrafa mesaj olacak şekilde, 'Bakın geçmişte bizim ülkemiz işgal edilmek istendi. Biz bu kadar büyük bir kuvvete karşı savaştık ama şimdi biz bundan bir kavga, kin ve çatışma çıkarmıyoruz. Tam tersine buradan dünyaya bir barış mesajı veriyoruz' dedik ve orada savaştığımız ülkelerin anıtlarını da ziyaret ederek, bu mesajı bütün dünyaya duyurduk."

Yeni Zelanda ve Avustralya'nın milli tarihinin neredeyse Çanakkale Savaşları ile başladığını ifade eden Çelik, bu iki ülkenin törenlere katılmasıyla Türkiye'nin mesajının okyanus ötesine gitmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 1
  • İlker 8 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler sayın bakanım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!