'Türkiye'nin desteğini bekliyorum'

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Akıncı ile tüm gücüyle işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

'Türkiye'nin desteğini bekliyorum'
'Türkiye'nin desteğini bekliyorum'
GİRİŞ 30.04.2015 04:53 GÜNCELLEME 30.04.2015 04:53

Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'ta çözüme yönelik mesajını Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Mısır arasında Lefkoşa'da yapılan üçlü zirvede verdi. 

Zirve, Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Bölgelerin belirlenmesi konusundaydı, ancak KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına rastlaması sebebiyle adada müzakerelere dönülmesi de gündemdeydi. 

'TÜRKİYE'NİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM'

Anastasiadis, KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile tüm gücüyle işbirliği içinde çalışmaya hazır olduğunu, adada adil bir çözümün bulunması için Türkiye'nin desteğini de beklediğini dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ise kendisinin ve Anastasiadis'in bu konudaki ortak vizyonunun, Kıbrıs sorununa BM ilkeleri çerçevesinde adil ve kalıcı bir çözüm bulunması olduğunu dile getirdi.

Yunanistan'ın, Kıbrıs'ta toplumlar arası müzakerelerin yeniden başlamasını desteklediğini vurgulayan Tsipras, KKTC'de Akıncı'nın seçilmesini 'ilginç bir gelişme' olarak değerlendirdi. Tsipras "Bu gelişmeyi dikkat ve umutla takip edeceğiz" dedi.

Akıncı seçim kampanyası boyunca müzakerelerin hızlandırılması ve işbirliğinin artırılmasından yana olduğunu göstermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı