Erdoğan: Putin ile telefonda görüştüm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda 19 tarihçi ve akademisyeni ağırladı.

Erdoğan: Putin ile telefonda görüştüm
Erdoğan: Putin ile telefonda görüştüm
GİRİŞ 08.05.2015 03:00 GÜNCELLEME 08.05.2015 03:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin'e, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili aldıkları karar ve sergiledikleri tutum nedeniyle tepkisini ilettiğini belirten Erdoğan, "Putin ile telefonda konuştum. Kırıldığımı söyledim. İlişkilerimize zarar verdiğini ve yeninden gözden geçirebileceğimizi söyledim" dedi.

Rusya'nın bu tutumu ve Putin'in 24 Nisan'da Erivan'daki anma törenine katılması nedeniyle, kendisinin davet edilmesine rağmen 9 Mayıs'ta Rusya'da yapılacak törenlere katılmayacağını ifade eden Erdoğan misafirlerine, ''Moskova'daki törenlere biz büyükelçi ya da maslahatgüzar düzeyinde katılacağız'' dedi.

''BU ERİVAN'IN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ''

Ağırlıklı olarak Ermeni meselesinin görüşüldüğü toplantıda selefine de üstü kapalı eleştiride bulunan Erdoğan, ''Daha önce farklı adımlar atıldı. Erivan'a gidildi, maç izlendi. Bunlar sıcak, ilişkilerin yumuşadığı mesajları veriyor gibi görüldü ama bu Erivan'ın elini güçlendirdi. Daha sonra üzerimize daha sert gelindi'' ifadelerini kulladı.

''ATLAMA TAHTASI OLARAK KULLANALIM''

Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıda tarihçilere çağrıda bulunan Erdoğan, ''100. yıllar peş peşe geliyor. Önümüze Kut'ül Amare zaferinin 100. yıldönümü var. Medine Müdafaasına, barış anlaşmalarına kadar birçok yıldönümü geliyor. Bu 100. yılları atlama tahtası olarak kullanalım, topluma tarih bilinci kazandıralım'' diye konuştu.

''PUTİN'E DE DİĞRR LİDERLERE DE...''

Ermeni iddialarına karşı Türkiye'nin tavrını netleştirmesi gerektiğini de vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu:

''Ben tavrımı net ortaya koydum. Putin'e de diğer liderlere de 'Burada kompleksimiz yok. Bu noktada askeri arşivi de açmaya hazırız. Sakınacak bir şeyimiz yok' dedik''

YORUMLAR 2
  • melankoli 8 yıl önce Şikayet Et
    evet en büyük hatamız iyi niyetle elimizi uzatmak oldu ama ermeni diasporası bunu siyasi malzeme yaparak abd ve diğer ülkelerde elini güçlendirici malzeme yaptı.Yani Sayın Cumhurbaşkanım sizin iyi niyetinizi kullandılar.yemek veren eli ısırdılar.Allah en iyisini bilir.
    Cevapla
  • İŞTE BU YÜZDEN 8 yıl önce Şikayet Et
    seviyorum cumhurbaşkanımızı : Selanik’te Yunanistan’ın başkentinde cami yok. Mesela bu konuda iki tane camimiz bu camilerden bir tanesini hiç değilse açın bizde ruhban okulunu açalım. Bu konuda bizim çekineceğimiz bir şey yok açalım. Sizde hiç değilse orada bir Türkiye’den giden turistlerin hiç değilse namaz kılacağı yer yapın. Yani dolayısıyla bir şey verirken bir şeyi de alabilmemiz lazım. Aksi halde veren taraf olursak büyük devlet olma özelliğimizi kaybederiz daha sonra başka şeylerde sürekli bizden tek taraflı istenmeye başlar’ diye konuştu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!