İdam kararına Erdoğan'dan ilk tepki

Erdoğan, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam kararını değerlendirdi.

GİRİŞ 16.05.2015 14:14 GÜNCELLEME 16.05.2015 15:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Mursi'ye "casusluk" ve "hapishaneler baskını" davaları kapsamında idam cezası verilmesinin ardından yine ilk tepki Türkiye'den geldi.

İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır eski Mısır'a dönüyor, eski Mısır'a. Batı, maalesef hala darbeci olan Sisi'ye karşı tavrını ortaya koymuyor. Kendisi idamları kaldırırken, Mısır'da bu idam kararlarının devamına seyirci kalıyor. Buna karşı bir uygulama yapmıyor. Bakıyorsunuz ki, kendileri hep beraber onlarla beraber gayet güzel bir araya gelip, yine müşterek dayanışma içerisinde pozlarını veriyorlar. Bütün bu gidişe inanın şekil verecek olan bu millet. Türkiye. Türk Milleti. Burası verecek. Onun için sizin duruşunuz çok önemli. Onun için 7 Haziran çok önemli" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • hafız 8 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz mursiyiz bütün dünya duysun...gun gelecek bu zalimler akittiklari kanda bogulacaklar inşallah.... zalimler için yaşasın cehennem orası onlar için ne güzel bir yerdir.
    Cevapla
  • zaza 8 yıl önce Şikayet Et
    Adnan menderesi de aynı şekilde idam etmediler dönyada hiç tepi geldimi çünkü Müslüman olduğu için ayısını sayın mursiye yapıyorlar ALLAHIN izniye o idamda kurtulur ALLAH yardımcı olsun
    Cevapla
  • Frk 8 yıl önce Şikayet Et
    Mursi işbirliği yapmadığı için hapsedildi idam verildi. Rabbim yardım etsin
    Cevapla
  • eyy mısır halkı 8 yıl önce Şikayet Et
    mursi ve dava arkadaşları için bu firavunca karara izin vermeyin.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Buraya yaziyorum. unutulmasin... Murs misirin cumhurbaskani ve sisi cuntasi onu asamayacak. Mursi gibi liderler ancak 100 yilda bir gelir. Misir Liderine sahip cikacak, cuntacilar tarihin derinlikerine gömülecek.
    Cevapla
  • vatandaş.. 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah...................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!