Bülent Arınç Mursi için dua etti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hakkında idam kararı verilen Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi için dua etti.

GİRİŞ 17.05.2015 15:21 GÜNCELLEME 17.05.2015 18:16

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “İslamı kaynağından en güzel şekliyle, en arı-duru şekliyle öğretmek Türkiye’de var. Eğer Türkiye bunu yapmamış olsaydı, IŞİD’lere, El-Kaidelere, El-Nusralara döner, onların yolundan giden yüzlerce, binlerce insan olur ve bir cinayet şebekesine dönüşürlerdi“ dedi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hilaliye Eğitim Vakfı tarafından inşaatı süren külliye içerisinde yapımı tamamlanan Şahin Hoca Camisi’nin açılışı ve 85 öğrencinin hafızlık merasimi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla yapıldı. Açılışta bir konuşma yapan Arınç, zaman zaman duygu dolu anlar yaşarken, Mısır’ın devrik lideri Muhammed Mursi ve arkadaşları için de dua etti.

MURSİ İÇİN DUA

Arınç, “En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır. Özellikle Kur’an hizmetinin, iman hizmetinin ne büyük ölçüde ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz. Ben geldiğimde konuşmalarını yapan hocamızın Mursi’den bahsettiğini gördüm. Rabbim ona yardım etsin. Onun arkadaşlarına yardım etsin. Firavunlara, zalimlere Rabbim fırsat vermesin. Onlar Kahhar ismiyle kahreylesin. Ama Mursi’den yola çıkarak tüm İslam aleminin içinde bulunduğu sıkıntıları, dertleri birbirine düşme hallerini çatışmaları, kavgaları görmek bizi çok üzüyor. Suriye’ye bakın, Irak’a bakın, Yemen’e bakın. Uzakdoğu Asya’ya gidin. Mymmar’da Müslümanların yaşadıkları, Arakan Müslümanları, Pakistan’a gelin. Afganistan’a bakın, Bangledeş’i görün. Hep üzüntü verici şeyler. Bunlar Müslüman ve kendi aralarında kavgalılar. İslam’dan uzak, Kur’an’dan uzak ve İslami ilimlerin ibadetlerine göre yaşamayan insanların içine düştükleri felaketlere bakın. İslam Alemindeki cehalet, İslam alemindeki yoksulluk, fakirlik ve kavgalar, çatışmalar bugün bütün dünya Müslüman olmayanları belki sevindiriyor, Müslümanları üzüyor ve perişan ediyor. Hamdolsun ki Türkiye’miz var. Allah İslam alemindeki bu kötüye gidişi durdursun. İstikametlerini Hakka çevirsin. Yanlışlardan Rabbim onları muhafaza buyursun“ dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı