Erdoğan, Malezya Başbakanı'yla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rohingyalı ve Bengalliye mültecilerine yardım konusunda Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak'la görüştü.

Erdoğan, Malezya Başbakanı'yla görüştü
Erdoğan, Malezya Başbakanı'yla görüştü
GİRİŞ 20.05.2015 11:27 GÜNCELLEME 20.05.2015 11:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rohingyalı ve Bengalliye mültecilerine yardım ulaştırılması konusunda, Malezya Başbakanı Necip Tun Abdürrezzak ile telefonda görüştü.

ANDAMAN'DAKİ MÜSLÜMANLARIN DURUMUNU KONUŞTU

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, bugün Bosna Hersek'e yapacağı çalışma ziyareti öncesi, Malezya Başbakanı Abdürrezzak ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Andaman Denizi'nde mahsur kalan binlerce Rohingyalı ve Bengalliye insani yardım ulaştırılma meselesi başta olmak üzere mülteci sorununun ele alındığı öğrenildi.

1 MİLYON DOLAR TAAHHÜT

Türkiye'nin bu insanlara yardım için, üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Erdoğan'ın, Türkiye'nin Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ile BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinin (UNHCR) insani yardım faaliyetlerine destek olmak amacıyla 1 milyon ABD Doları tutarında katkıda bulunmayı taahhüt ettiğini de anımsattığı belirtildi.

Erdoğan'ın, açık denizde bulunan bu insanlara, yardım ulaştırmanın da karaya ulaşmalarının ardından onlara sahip çıkmanın da önemli olduğunu vurguladığı, bu hususta Endonezya, Malezya ve Tayland başta olmak üzere bölge ülkeleri tarafından yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığını belirttiği kaydedildi.

YORUMLAR 2
  • hacı 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanımız. lütfen birde oradaki çine geri verilmek istenilen doğu türkistanlı müslümanlarda acıyın yardım edin
    Cevapla
  • baba 8 yıl önce Şikayet Et
    helal sana usta
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti