'Türkiye'ye kapıyı kapatmak çözüm değil'

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, AB'nin Türkiye'yle ilişkilerde en yüksek düzeyde diyaloğu esas aldığını belirtti.

'Türkiye'ye kapıyı kapatmak çözüm değil'
'Türkiye'ye kapıyı kapatmak çözüm değil'
GİRİŞ 20.05.2015 21:31 GÜNCELLEME 20.05.2015 21:32
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

AP Genel Kurulu'nda 2014 yılı Türkiye İlerleme Raporu'na ilişkin tartışma öncesi basın toplantısı düzenleyen Piri, raporun "en eleştirel, aynı zamanda en yapıcı" raporlardan biri olduğunu söyledi. Piri, "Rapor, Türkiye'yle ilişkilerde en yüksek düzeyde diyaloğu esas alıyor. Türkiye'ye kapıyı kapatmak hiçbir zaman çözüm değil" diye konuştu.

Türkiye'nin hiçbir ülkede olmadığı kadar çok sayıda mülteci kabul etmesini takdirle karşıladıklarını dile getiren Piri, Türk hükümetinin Çözüm Süreci'nde büyük gayret gösterdiğini, bütün tarafların sürdürülebilir bir barışın devam etmesi noktasında teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve basın özgürlüğünün sağlanması konusunda endişeler bulunduğunu ifade eden Piri, İç Güvenlik Yasası'nın hukuk sistemine müdahale anlamına geldiğini savundu.

Seçim öncesinde parti binalarına düzenlenen saldırıların çok tehlikeli olduğunu kaydeden Piri, "Saldırıların arkasında kimlerin olduğu araştırılmalıdır. Parti yöneticileri seçim sürecinde korunmalıdır" dedi.

''YİNE ÖZGÜR ŞEKİLDE YAPILACAK''

Piri, seçimlerde hile söylentilerine ilişkin soruya ise "Benim söylentilere göre davranmam söz konusu değil. Türkiye daha önce özgür ve adil seçimler gerçekleştirdi. Seçimlerin yine özgür bir şekilde yapılacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

YORUMLAR 6
  • selahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki özgürlük hangi ülkede var anlamam mümkün degil avrupa acikceza evi soruyorum avrupalilara aksam olunca aylecek birkira veya mangala gidebiliyormusun hayir ama bizler gidiyoruz egleniyoruz iste bunun adi özgürlük
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHaşkına kapatın ya biz halk olarak istemiyoruz
    Cevapla
  • kral 8 yıl önce Şikayet Et
    AP artık köhneleşti bu işin kimseye faydası yok bu üyelik hikayesi dosyasını kapatmak lazım. biz kimsenin uşağı değiliz
    Cevapla
  • müjdeci memed 8 yıl önce Şikayet Et
    AP ile ilişkilerimizi sonlandırğımız gün bağımsızlık yolunda atığımız ilk adım olacak
    Cevapla
  • herkese 8 yıl önce Şikayet Et
    AB den nefret ediyorum ! ! köhnemiş ve insanlık dışı bir yapıya hızla dönüşüyor ! ! ! ! ! İnsanları deniz ortasında askeri operasyon düzenleyen nefret bir yapıdır AB ! ! İnsanlıgın utancıdır AB ! !
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH korkusu hic yok. utanma zaten bilmezler, CUMHURBASKANI mizin dedigigibi yagmurlu havada ellerinden gelse bir bardak su vermezler. bunlardan birsey beklemek hic bir zaman dogru degil koc.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'