Türkiye'den sert tepki! Büyükelçi geri çağırıldı

Türkiye, Brezilya Senatosu'nun hamlesinin ardından büyükelçisini geri çağırdı.

Türkiye'den sert tepki! Büyükelçi geri çağırıldı
Türkiye'den sert tepki! Büyükelçi geri çağırıldı
GİRİŞ 09.06.2015 01:25 GÜNCELLEME 09.06.2015 11:04
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Türkiye, Brezilya Senatosu'nun 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları ile ilgili tarihi gerçekleri tahrif eden ve hukuku hiçe sayan kararını kınadığını açıkladı. 

Ankara'nın tepkisi ve daveti üzerine Türkiye'nin kıdemli büyükelçileri arasında yer alan  Brezilya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de Ankara'ya geldi.

BİR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Brezilya Senatosu'nun kararının bir sorumsuzluk örneği olarak değerlendirildiği belirtildi. 

"Ermeni lobisinin tesiriyle alınan bu tür siyasi kararların ne tarihi olguları ne de hukuki normları değiştirmesi mümkündür" ifade edilen açıklamada, "Bu çerçevede görüşlerimiz, 3 Haziran 2015 tarihinde Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi'ne bildirilmiştir. Türkiye'nin Brezilya Büyükelçisi Hüseyin Diriöz de istişareler için Ankara'ya çağrılmıştır" denildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 44
  • coşan 8 yıl önce Şikayet Et
    ulan ermenilerin bizim ecdadımıza yaptıkları zulmü hiç anlatan yokmu bu vicdansızlar bal gibide biliyor fakat bizi uluslararası camiada zor duruma düşürmek için çabalıyorlar ermenilerin Osmanlı zamanında ingilizlerin yardımlarıyla kiliselerin bodrumlarını cephanelik yaptıklarını,kendi aralarında pul ve paralarla iletişim kurduklarını insanlarımızı bir eve kapatıp ateşe verdiklerini,güneydoğuda özellikle Vanda yaşayan kürt kardeşlerimize akla gelmedik işkenceler yaptıklarını bu ülkeler görmüyorlarmı bal gibide görüyor ve biliyorlar.ne yaparsanız yapın büyük türkiye ve son Osmanlı yolunda aynı zamanda 2023 hedeflerine İnşaAllah ulaşacağız.Bu ülkede edebiyle duran ermenilere sözümüz yok
    Cevapla
  • Misafirinhasi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bire rezilya adindan belli ülkelerin hepsinin basindakiler mason dünya economisini İsrail siyonisleri yönetiyor herhalde tektek kabul edecekler ama turkıye o carktan Çıktığı için saldiriyorlar Anlaşmalar koalisyonlar olucak bunlar kıme hizmet ettikleri belli koca Dünya'da düşmeyen tek bayrak turkıye uyanin arkadaşlar
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bre rezilya
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Dogru soyluyorsun kendini satan biri var bu ulkede ama bu ne chp ne mhp nede digerleri sehit kanlariyla sulanmis bu topraklari yabancilara peskes cekenler daosda van munit deyip israille gizli anlasmalar yapanlar turkiyenin en onemli birimlerinden biri olan telekomun yabancilarin ellerine birakanlar vs bunun gibi bircok sey senin satmak dedigin sey iste bunlara dur demektir bu ulke lazi cerkezi kurdu alevisi sunnisi suryanisi bosnagi gibi bir cok milletin hur olma sevdasiyla kurulmustur evet hepimiz osmanliyiz cunku osmanlida esas olan osmanli olmakti dil din irk millet degildi
    Cevapla
  • sen ne ictinki arkadas 8 yıl önce Şikayet Et
    bi doktora görünsen senin icin iyi olur. sende tipik chp hastaligi var.
    Cevapla
  • hadi ordan 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan hayinleri ile iş tutan sizsiniz Ak partinin tırnağı kadar olamazsınız
    Cevapla
  • kısakes 8 yıl önce Şikayet Et
    İsraille kimin işbirliği yaptığını anlamak için secimden sonraki İsrail manşetlerine bakman yeterli. Düne kadar oslo da pkk ile pazarlık yapılıyor diye feryat edenler bugün hdp ile güle oynaya koalisyona yeşil ışık yakıyor. Siz uyumaya iftira atmaya devam edin daha.
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    brezilya sana ne ulan diyesim var sen önce kendi uşaklığını yaptığın amerikaya laf söyle o kadar müslümanın öldürülmesini kına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi